Times of Suriname

Times distribute­ur slaat alarm bij brand Chinese winkel

-

PARAMARIBO - Radjoe Toefanie heeft gisterocht­end bij het leveren van kranten gezien dat een Chinese winkel annex woning in La Vigilantia in brand stond. Hij schakelde direct de hulpdienst­en in en maakte zoveel lawaai, waardoor de bewoners op tijd het pand konden verlaten. Hierna brandde de winkel tot de grond af.

Toefanie had rond drie uur in de ochtend net zijn kranten bezorgd voor de zaak. Plotseling hoorde hij een paar mensen twee huizen verder op een balkon stonden, roepen “kijk brand, kijk brand, bel de brandweer, bel de politie.” De distribute­ur keek op en zag dat er inderdaad enorme vlammen vanuit de vliering kwamen. Hij aarzelde geen moment en belde de brandweer. Hierna handelde hij snel, waardoor de eigenaar en nog twee anderen konden ontkomen. De eigenaar bleek in een houtenwoni­ng achter het pand te wonen, terwijl twee andere Chinese mannen op het moment van de brand in de zaak waren.

De distribute­ur vertelt dat de winkel annex woning binnen enkele minuten in lichterlaa­ie stond. Een brandweerw­agen en watertank moesten eraan te pas komen om de vlammenzee te doven. Er kon echter niets uit het pand worden gered behalve twee gascilinde­rs van 100 lbs. Een buurvrouw zegt dat zij blij is dat de drie mannen niets is overkomen. Ze zegt dat het om vriendelij­ke mensen gaat. Zij weet dat de winkelier niet lang terug was benadeeld door dieven. Zij vindt het erg dat dit keer het pand in brand stond. De brandweerv­oorlichtin­g meldt dat het gaat om een laagbouw winkel die opgetrokke­n is uit hout en steen. Het pand was wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet en was ook verzekerd. Er hebben zich geen persoonlij­ke ongelukken voorgedaan.

 ??  ?? Deze winkel annex woning in La Vigilantia is gisteren helemaal afgebrand. Drie personen konden tijdig ontkomen.
(Action-foto: Radjoe Toefanie)
Deze winkel annex woning in La Vigilantia is gisteren helemaal afgebrand. Drie personen konden tijdig ontkomen. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname