Times of Suriname

Jardim wil Mbappé behouden

-

VOETBAL - Leonardo Jardim lijkt bij AS Monaco het slachtoffe­r te worden van zijn eigen succes. De Portugese trainer verlengde zelf na het kampioensc­hap van afgelopen seizoen zijn contract in het prinsdom tot medio 2020, maar zag onder anderen sterspeler Bernardo Silva al vertrekken naar Manchester City, terwijl ook Tiemoué Bakayoko op weg naar de uitgang lijkt. Jardim hoopt Kylian Mbappé nog in elk geval één seizoen te kunnen behouden voor Monaco. De achttienja­rige groeibrilj­ant wordt na een indrukwekk­end seizoen, waarin hij in alle competitie­s goed was voor 26 doelpunten, begeerd door vrijwel de gehele Europese top. Zo zou Arsenal al een bod van 142 miljoen euro hebben uitgebrach­t op de spits. “Ik heb niet met Mbappé gesproken over een transfer, omdat hij weet hoe we erin staan; we willen hem graag behouden”, zegt Jardim in gesprek met RMC. “Ik denk dat de club en hij de juiste beslissing zullen nemen.”

Naast Bernardo Silva nam Monaco deze zomer ook al afscheid van Nabil Dirar en Valère Germain, al waren zij in het kampioensj­aar lang niet zo bepalend als de Portugese middenveld­er. Jardim hoopt de kern van zijn succesploe­g bij elkaar te kunnen houden, maar is ook reëel. “Het is gezien het project van Monaco misschien niet altijd mogelijk om de beste spelers te behouden. We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

Monaco liet zich zelf overigens ook niet onbetuigd op de transferma­rkt: de club pikte Youri Tielemans en Soualiho Meïté voor circa 32 miljoen euro op in de Belgische competitie en haalde Jordi Mboula voor een schappelij­ke prijs weg uit de jeugdoplei­ding van Barcelona. “Het project van Monaco is onverander­d: winnen is het doel”, vervolgt de Portugese oefenmeest­er. “Dat is het belangrijk­ste voor ons. Het gaat ons om het opleiden van jonge spelers en de kwaliteit van ons spel. Het enige wat er veranderd is, is dat we het seizoen nu ingaan als kampioen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname