Times of Suriname

Recordtran­sfer Arsenal op komst

-

VOETBAL - Alexandre Lacazette gaat definitief naar Arsenal, zo zegt JeanMichel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon. In gesprek met Le Progress stelt de Fransman dat de spits binnen 48 uur speler van the Gunners is. In de komende dagen reist Lacazette af naar Londen om de deal rond te maken.

Arsenal volgt de Frans internatio­nal al jaren en zag een bod vorig jaar nog afgewezen worden. Kylian Mbappé lijkt te duur voor de club van trainer Arsène Wenger, dus wordt er nu weer gekeken naar Lacazette. De Fransman heeft in vier seizoenen bij Lyon 113 goals gemaakt in 183 optredens in alle competitie­s. Binnen één of twee dagen is de langverwac­hte transfer eindelijk daar, zegt de sportbestu­urder. “De transferso­m zal liggen tussen de 45 en 50 miljoen euro. Om zo dicht bij 50 miljoen te zijn is uniek en zal denk ik een record zijn voor zowel Lyon als Arsenal.”

Aulas zei eerder nog dat de Fransen minimaal 65 miljoen euro voor de spits wilden ontvangen. Er worden nu een aantal bonussen in het contract opgenomen waardoor de transferso­m maximaal 6,8 miljoen euro hoger kan uitvallen. Met de overeenkom­st lijkt Arsenal de transfer van Mesüt Özil te gaan overtreffe­n. De Duitse spelmaker kwam in de zomer van 2013 voor ongeveer 48 miljoen euro over van Real Madrid, maar nu lijkt de Londense club nog verder te gaan. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname