Times of Suriname

Murray en Halep naar tweede ronde Wimbledon

-

TENNIS - Titelverde­diger Andy Murray plaatste zich gisteren zonder veel moeite voor de tweede ronde van Wimbledon. In het vrouwentoe­rnooi overleefde Simona Halep eveneens zonder problemen de openingsro­nde. Alle partijen werden even stilgelegd door regen, maar dat bracht Murray niet van de wijs. Hij klaarde de klus tegen Alexander Bublik uit Kazachstan in drie sets: 6-1, 6-4 en 6-2.

Murray, die Wimbledon ook in 2013 won, treft in de tweede ronde Dustin Brown. De Duitser rekende in vier sets (3-6, 7-6 (5), 6-4 en 6-4) af met de Portugees João Sousa. Nick Kyrgios moest door een heupblessu­re opgeven in zijn partij tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert. De als twintigste geplaatste Australiër liet zich nog behandelen door een fysiothera­peut, maar besloot niet verder te spelen. Herbert had de eerste twee sets al gewonnen met 6-3 en 6-4.

Jo-Wilfried Tsonga bereikte wel eenvoudig de tweede ronde. De als twaalfde geplaatste Fransman had weinig moeite met de Amerikaan Cameron Norrie: 6-3, 6-2 en 6-2.

Bij de vrouwen kende Halep, als tweede geplaatst, een prima start op het Londense gras. Ze was Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland met 6-4 en 6-1 de baas. Ze treft voor een plek in de derde ronde de Braziliaan­se Beatriz Haddad Maia, die haar openingspa­rtij tegen de Britse Laura Robson eveneens in twee sets won (6-4 en 6-2).

Venus Williams, die Wimbledon in 2000, 2001, 2005, 2007 en 2008 won, was in haar eersterond­epartij in twee sets te sterk voor de Belgische Elise Mertens: 7-6 (7) en 6-4. In de volgende ronde treft ze de Chinese Qiang Wang. (NS)

 ??  ?? Titelverde­diger Andy Murray plaatste zich gisteren zonder veel moeite voor de tweede ronde van Wimbledon. (Foto: Nusport)
Titelverde­diger Andy Murray plaatste zich gisteren zonder veel moeite voor de tweede ronde van Wimbledon. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname