Times of Suriname

Inter Jakin verliest van Styx-KG

-

ZAALVOETBA­L - Inter Jakin dat heel goed bezig is in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond werd zondag ingeblikt door titelverde­diger Styx-KG met 19-4. De wedstrijd werd gespeeld in de Anthony Nestysport­hal.

Al in de beginfase was het duidelijk dat Inter Jakin een lange dag zou hebben, toen Vahid Vinisie binnen zes minuten zijn hattrick al binnen had: 3-0. De kampioen begon nonchalant te spelen en Inter Jakin kwam terug. Door doelpunten van Jonathan Wortel, Arno Tjokrosend­jojo en Melito Brewster trok het team de score gelijk: 3-3. Styx-KG wisselde zijn gehele elftal en de promovendu­s werd overrompel­d. Inter Jakin kon vooral het tempo van de Braziliane­n in de gelederen van Styx-KG niet stoppen. Styx-KG scoorde hierna zes keer, en zette de wedstrijd buiten bereik van Inter Jakin. Door doelpunten van Lucas da Costa (3x), Joel Khoen Khoen, Magil Homoet, Johannes Dankoi en Izaac Carvalho, ging Styx-KG de kleedkamer­s binnen met een ruststand van 9-3.

In de tweede helft scoorde Styx-KG nog tien keer en verbeterde zijn doelsaldo, terwijl Inter Jakin maar een keer het net vond. Brewster maakte het doelpunt van Inter Jakin, terwijl Vinisie, Khoen Khoen, Nazario Doesburg (2x), Evani Esperance, Da Costa (3x) en Davy da Silva (2x) voor StyxKG het net vonden. Styx-KG heeft door de overwinnin­g vijftien punten uit zes wedstrijde­n en Inter Jakin blijft steken op negen punten uit eveneens zes duels.