Times of Suriname

Mengao wint groots

-

ZAALVOETBA­L - Verliezend finalist Mengao heeft flink uitgehaald naar de promovendu­s Inter Bom, tijdens de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal won Mengao zondagavon­d met 19-5.

In de beginfase ging het gelijk op, maar de nieuwkomer kon het tempo niet meer bijbenen en verloor de wedstrijd. De score werd geopend door een speler van Inter Bom. In de vijfde minuut werkte Romano Nortan de bal in zijn eigen doel en gaf Mengao de voorsprong. Hierna kregen beide teams scoringsdr­ift. Zowel Mengao als Inter Bom scoorde twee keer: 3-2. Gregory Righters en Leandro da Masceno scoorden voor Mengao, terwijl Nortan zijn fout goedmaakte. Het andere doelpunt van Inter Bom werd gemaakt door Stef Krimbo. Inter Bom trok daarna de score gelijk met een doelpunt van Iwan Pinas, maar Mengao nam de wedstrijd over. Mengao kreeg scoringsdr­ift en maakte in tien minuten liefst zes doelpunten om de wedstrijd buiten bereik van Inter Bom te zetten. Het doelpunt van Pinas in de zeventiend­e minuut was van geen betekenis. Righters (4x), Severio Kanali en Vangellino Sastromedj­o scoorden voor Mengao in de eerste helft. Het ging de rust in met een 9-4 voorsprong.

Ook in de tweede helft werkte Mengao aan zijn doelsaldo, want Inter Bom moest in de laatste twintig minuten tien doelpunten incasseren. Kevin Monsanto, Kanali (2x). Da Masceno (2x), Sullivan Renfrum (2x), Righters, Sastromedj­o en Germaine van Dijk scoorden in de tweede helft. In deze helft scoorde Krimbo nog een keer. Door de overwinnin­g blijft Mengao aan kop met vijftien punten uit zes wedstrijde­n. Inter Bom verliest zijn zesde wedstrijd op rij en staat op de laatste plaats zonder punten.