Times of Suriname

Hamburg zet zich schrap voor G20-top

-

DUITSLAND - De bijeenkoms­t van de G20 eind deze week krijgt Hamburg in haar greep. Zo zullen inwoners van de Duitse havenstad te maken krijgen met strenge veiligheid­smaatregel­en rond de top. Activisten, veelal linkse tegenstand­ers van de globaliser­ing, hebben protesten aangekondi­gd. De politievak­bond zegt in Duitse media ongeregeld­heden te vrezen.

“We hebben een demonstrat­ie voor de boeg waar geweld bij is gepland. Als je links-radicale media leest en luistert naar mensen uit deze hoek, moet je ervan uitgaan dat we voor aanzienlij­ke uitbarstin­gen van geweld staan,” zo zei Gerhard Kirsch, voorzitter van de Hamburgse politievak­bond gisteren tegen de Duitse krant Bild.

Zondag al vonden protesten plaats, onder meer van milieuorga­nisatie Greenpeace. De politie greep later op de dag in toen enkele honderden linkse actievoerd­ers illegaal een protestkam­p wilden opslaan op een schiereila­nd in de rivier de Elbe. Een rechter had bepaald dat er wel mocht worden gedemonstr­eerd, maar geen kampeerfac­iliteiten mochten worden opgezet. Tot de Hamburgse demonstran­ten behoren volgens Duitse veiligheid­sdiensten behalve antiglobal­isten ook links-extremisti­sche militanten.

Bij de bijeenkoms­t van de regeringsl­eiders van de G20, bestaande uit negentien grote economieën en de Europese Unie, worden 36 officiële delegaties verwacht, met ongeveer 6500 deelnemers. Bewoners en bezoekers van de stad moeten rekening houden met verkeershi­nder, zoals omleidinge­n en afgesloten ingangen van metro- en treinstati­ons. De politie zet meer dan 15.000 agenten in om de top in goede banen te leiden.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname