Times of Suriname

Succesvoll­e registrati­e voor de Neutraal Derby

-

PAARDENSPO­RT - Club Neutraal (CN) heeft maandagavo­nd een succesvoll­e registrati­e gehad voor de Neutraal Derby die gehouden zal worden op 6 augustus op het Nancy’s Horse Track. Er zijn 34 paarden geregistre­erd. Die zullen participer­en in vijf verschille­nde klassen.

Na de registrati­e heeft de loting voor de gate positie direct plaatsgevo­nden onder leiding van Rudy Soekhlal. De organisati­e heeft naast de registrati­e en loting direct het rijregleme­nt behandeld met de jockey’s en de renpaardei­genaren. De rode draad van het reglement is dat de jockey het zwaarst beoordeeld zal worden op basis van de intentie die hij toont tijdens de race. Soekhlal geeft aan dat de organisati­e tevreden is met de opbrengste­n en het enthousias­me dat men getoond heeft en stelt dat zeer op prijs. De organisati­e heeft een late veranderin­g gebracht in het geheel en dat is het vrijstelle­n van alle inschrijvi­ngen voor alle vijf klassen van de drie verschille­nde races die de Suriname triple crown zullen vormen. Verder is al begonnen met de gate trainingen. Al meer dan zestig procent van de deelnemers is ‘gate ready’ dus dit keer wordt het een super profession­ele race, vertelt Soekhlal.

In de A-klasse hebben we zeven paarden, wat ons brengt op een record aantal paarden ooit in de A-klasse. In deze klasse staan Dreamlins Ladybug van Rachell Sowma, Abby Light van Omar Tilburg, Trumandate van Dunja Burkhard, Buffen van George Gummels, Vaultimore van Angelica Hilversum, Sultan van Raoul Nannhekhan en Valano van Lex Gummels geregistre­erd, aldus Soekhlal van CN.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname