Times of Suriname

Mac Nack gelooft dat het zal lukken

-

BASKETBAL – “Ik heb vertrouwen dat het gaat lukken, anders was ik niet eraan begonnen.” Dit gaf bondscoach Henk Mac Nack van de meisjes U-17 nationale basketbals­electie dinsdag aan, na de nederlaag tegen het jongens U-16 team van CLD in de Ismay van Wilgenspor­thal. De selectie verloor met 8624.

Mac Nack gaf na de wedstrijd aan helemaal niet tevreden te zijn met het spel van de meisjes. “Ze hebben de ballen onnodig weggegeven en er werd teveel balverlies geleden, terwijl ze de wedstrijd rustig moesten spelen.” De bondscoach zegt dit, omdat hij weet dat de meisjes beter kunnen spelen. Toch zegt hij zich niet druk te maken om de uitslag, maar de focus meer te leggen op bepaalde aspecten. Hij geeft aan dat deze wedstrijde­n gezien moeten worden als training voor de meisjes. Hij weet dat alles goed zal verlopen voor het Centro Basket toernooi, dat gehouden wordt van 15-19 augustus in Puerto Rico.

Mac Nack zegt dat er gekozen is om tegen jongens te spelen, om de meisjes fysiek sterker te maken en ook te kunnen omgaan met lengte. Hij zegt dat de meisjes van Suriname niet lang zijn, terwijl de tegenstand­ers van Suriname wel over lange meisjes beschikken. “Zo is het kortste meisje van Puerto Rico 1.20 meter en de langste 1.90 meter.” Suriname zit samen met gastland Puerto Rico, Costa Rica en Bahamas in groep B, terwijl British Virgin Islands, Mexico, Guatemala en El Salvador groep A vormen. De twee beste landen van elke groep gaan over naar de halve finale, waarin gestreden zal worden om de drie plaatsen om zich te plaatsen voor het FIBA U18 Women’s Americas Championsh­ip 2018.

 ??  ?? De meisjes van de U-17 nationale basketbals­electie doen er alles aan om de rebound te pakken. (Foto: Rakesh Parag)
De meisjes van de U-17 nationale basketbals­electie doen er alles aan om de rebound te pakken. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname