Times of Suriname

Hayward naar Celtics

-

BASKETBAL - Boston Celtics heeft zijn All Star binnen. Wat Danny Ainge met de trade deadline en de draft niet lukte, lukte in free agency wel om een extra topspeler naar Boston halen. Gordon Hayward besloot na zeven jaar Utah Jazz te verlaten en zijn loopbaan in Boston te vervolgen.

Boston heeft wel nog wat werk te verrichten voor Hayward zijn vierjarige contract van 128 miljoen dollar kan tekenen. Zo moest de ploeg het aanbod aan Kelly Olynyk intrekken, waardoor deze nu een free agent is. Ook Jonas Jerebko en Gerald Green zijn voorlopig bedankt voor hun bewezen diensten. Het is mogelijk dat Celtics beide spelers later nog terughaalt, maar de twee hebben dan geen bird rights meer, waardoor ze alleen nog voor een minimaal salaris terug kunnen keren bij Celtics.

Na al deze moves heeft Boston nog steeds niet voldoende cap space om Hayward te tekenen, dus het zal afscheid moeten nemen van een rotatiespe­ler, waarschijn­lijk Avery Bradley, Marcus Smart of Jae Crowder. Aan Ainge de komende dagen om een geschikte partner te vinden om een van deze spelers onder te brengen. In Boston wordt Hayward herenigd met coach Brad Stevens, onder wie Hayward in college al speelde bij Butler. Het kwam daarom niet als een verrassing dat de forward na zeven jaar afscheid nam van Utah. In Utah werd vanzelfspr­ekend met teleurstel­ling gereageerd op het vertrek van hun All Star. (SA)

 ??  ?? Gordon Hayward zal de rangen van Boston Celtics gaan versterken. (Foto: ESPN)
Gordon Hayward zal de rangen van Boston Celtics gaan versterken. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname