Times of Suriname

Overname betalingsv­erwerker Worldpay

-

LONDEN - De Britse betalingsv­erwerker Worldpay Group wordt overgenome­n door zijn Amerikaans­e branchegen­oot Vantiv in een deal ter waarde van 9,9 miljard dollar.

De overname hing al in de lucht want dinsdag bevestigde Worldpay benaderd te zijn door Vantiv voor een mogelijke overname. Ook de Amerikaans­e bank JPMorgan Chase had interesse getoond in Worldpay. Daarop schoot de koers zeer hard omhoog op de beurs in Londen. JPMorgan liet gisteren weten geen overnamebo­d te zullen doen. Beleggers in Londen deden hun aandelen in Worldpay woensdagmi­ddag in de uitverkoop toen bleek dat er geen overnamest­rijd zou komen om de prijs van de aandelen op te stuwen. Het aandeel verloor na de mededeling van JPMorgan zo’n 10 procent. De transactie wordt volgens Vantiv en Worldpay afgehandel­d in aandelen en contanten. Na afronding van de overname bezitten de aandeelhou­ders van Worldpay 41 procent van het fusiebedri­jf. Worldpay zal vervolgens verdwijnen van de Londense beurs.

In het overnamebe­drag is ook een schuld verwerkt. Het gecombinee­rde bedrijf krijgt hoofdkanto­ren in Londen en Cincinnati en zal gedurende een overgangsp­eriode worden geleid door twee bestuursvo­orzitters. Volgens de bedrijven zijn er grote strategisc­he voordelen te behalen door een samengaan, net als kostenbesp­aringen.

Worldpay was in het verleden de betalingst­ak van Royal Bank of Scotland (RBS). RBS verkocht in 2010 vanwege Europese regels voor staatssteu­n een meerderhei­dsbelang in Worldpay aan de investerin­gsmaatscha­ppijen Bain Capital en Advent. Zij brachten het bedrijf in het najaar van 2015 naar de beurs.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname