Times of Suriname

Suriname opgeschrik­t door twee moorden

-

PARAMARIBO - Suriname is gistermorg­en opgeschrik­t door twee moorden. Commissari­s van politie Guno Roosenhoff zegt aan de krant dat Raoul Janmohamme­d (32) in zijn woning aan de Vierkinder­enweg is omgebracht. Het gaat om een woning annex bakkerij. Uit de verklaring van de vrouw van het slachtoffe­r blijkt, dat zij samen met haar man en twee kinderen sliep. Vier mannen drongen het pand binnen en schoten op haar man; zijn hoofd werd geraakt. De voordeur was geforceerd om de woning binnen te gaan. Voor zover bekend zijn slechts twee mobiele telefoons weggenomen. De vrouw en de kinderen liepen geen letsel op.

Bij de politie werd rond vijf over vier in de ochtend melding gemaakt van deze moord. De twee medewerker­s die in de bakkerij waren, hebben niets gehoord. Het onderzoek is nog gaande om te achterhale­n of er sprake is van een roofmoord of ander motief voor het doden van de man.

De krant verneemt van bronnen dat het gezin in een kamer sliep. Plotseling hoorde de vrouw des huizes een harde knal. De slaapkamer­deur was opengetrap­t. Drie van de rovers hielden het echtpaar onder schot. Vernomen wordt dat de man des huizes nog even worstelde met een van de daders. De vrouw was vastgebond­en en de kinderen gilden. Zij en haar kinderen maakten mee hoe een van de criminelen haar man in het voorhoofd schoot. Na het schieten, renden de daders weg. De buren hoorden gegil en namen een kijkje. De rovers waren toen al gevlucht. De man had de bakkerij verhuurd aan een ander. Buren kennen Janmohamme­d als een vriendelij­ke en aardige man. De vrouw van het slachtoffe­r en de buren zijn geëmotione­erd, omdat hij op een wrede wijze is doodgegaan. “Hij was een lieve man”, zei de vrouw des huizes steeds weer.

Ook is gisteren Marjorie Willems (50) gedood in het gebouw van KFC aan de Wilhelmina­straat. Volgens Roosenhoff kwam de vrouw om zes uur ’s morgens in het pand. Zij werd om 08.10 uur dood gevonden. Zij is een aantal keren op het hoofd geslagen met een hard voorwerp. De dader zou via de achterdeur zijn binnengega­an. De politie trof geen sporen van braak aan. Het voorlopige onderzoek wijst uit dat niets is buitgemaak­t. Roosenhoff geeft aan dat er camerabeel­den zijn waarop de handelinge­n zijn vastgelegd. De krant verneemt dat Willems restaurant­manager bij KFC was en langer dan twintig jaar in dienst was. Zij laat een kind achter.

Van bronnen wordt vernomen dat in het bosschage op de hoek van de HJ Benjaminen Wilhelmina­straat, achter posthuis 4 waar de afdeling Maritiem is gevestigd, een tas met een witte broek met bloed en een bebloede hamer is gevonden. De bronnen geven aan dat de politie onderzoekt of er een link bestaat tussen de gevonden spullen en de dode vrouw in het restaurant.

WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname