Times of Suriname

Assuria blijft doorbouwen

-

PARAMARIBO - Verzekerin­gsmaatscha­ppij Assuria blijft het verzoek van de kortgeding­rechter negeren, door niet te stoppen met de bouwwerkza­amheden aan de Recolaan. Gisteren is voor de tweede opeenvolge­nde dag doorgebouw­d nadat donderdag de rechter had gevraagd de bouwactivi­teiten aan het megapand van Assuria te staken.

Advocaat Henry Lowe van de bewoners van de Recolaan spreekt van een schandalig­e kwestie. “Wij leven in een rechtstaat en Assuria negeert gewoon hetgeen de rechter heeft verzocht. Het getuigt van geen respect te hebben. Als de rechter bepaalt dat je moet stoppen, dan moet je stoppen. Zeker omdat het proces tussen de partijen nog gaande is”, reageert de raadsman. Hij zegt dat gisteren reeds om zeven uur in de morgen de bouwlieden weer bezig waren met hun werk. Palen zijn geheid, wat voor enorme overlast heeft gezorgd voor de bewoners die nabij het megacomple­x in aanbouw wonen. Door de geluidsove­rlast hebben de bewoners gisteren hun huizen verlaten, terwijl zij zich geen raad wisten met hun honden. De verwachtin­g is dat vandaag weer gewerkt zal worden aan de Recolaan, zegt de advocaat.

Bewoners van de Recolaan hebben na de start van de bouwactivi­teiten een kort geding aangespann­en tegen Assuria. De buurtmense­n menen dat zij overlast ervaren en dat er sprake is van verstoring van hun woongenot door de activiteit­en. Tijdens de zitting van donderdag bepaalde de kortgeding­rechter dat gestopt moet worden met bouwen aan het megapand, maar dit heeft de verzekerin­gsmaatscha­ppij naast zich neergelegd. Lowe zegt dat de partij Assuria dinsdag moet reageren op zijn verzoeksch­rift, waarna hij in de gelegenhei­d wordt gesteld om te reageren. De advocaat verwacht dat de rechter op een gegeven moment comparitie zal gelasten.

 ??  ?? Aan de Recolaan zijn de bouwwerkza­amheden aan het megapand van Assuria nog niet gestopt. Dit, ondanks de kortgeding­rechter donderdag de verzekerin­gsmaatscha­ppij verzocht de activiteit­en te stoppen.
Aan de Recolaan zijn de bouwwerkza­amheden aan het megapand van Assuria nog niet gestopt. Dit, ondanks de kortgeding­rechter donderdag de verzekerin­gsmaatscha­ppij verzocht de activiteit­en te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname