Times of Suriname

70-jarige oud-inspecteur schuldig aan verkrachti­ng

-

PARAMARIBO – Oudinspect­eur Wilfred B (70) is gisteren schuldig bevonden aan de verkrachti­ng van een dertienjar­ig meisje. Rechter Danielle Karamatali legde hem vijf jaar gevangenis­straf op. Zij motiveerde dat het om een 70-jarige man gaat die zich vergreep aan een 13-jarig meisje. Volgens haar mocht van de oud-politieman een andere houding worden verwacht, omdat hij ervaring heeft met zedendelic­ten. Bovendien is Wilfred B zelf vader van kinderen. Hij maakte misbruik van de omstandigh­eden van het arme meisje, dat in een achtergest­elde positie verkeerde.

Met de Bijbel in de hand probeerde hij gisteren de rechter te overtuigen van zijn onschuld. De magistraat vindt dat de verklaring van het slachtoffe­r als geloofwaar­dig mag worden aangemerkt. Deze zaak kwam aan het rollen toen de schoolleid­ing zag dat het kind van school werd gehaald door een lichtkleur­ige man in een auto. Ze deed hierover navraag bij het meisje, dat verklaarde dat haar opa haar afhaalde. De schoolleid­ing informeerd­e bij de ouders van het meisje, maar die wisten van niets. Daarom noteerde de schoolleid­ing het kenteken van de auto van Wilfred B en schakelde de politie in.

Het slachtoffe­r verklaarde dat zij Wilfred B een keer langs de weg ontmoette. De man gaf haar een lift en vroeg haar naderhand om schoonmaak­werk in zijn huis te doen. Hij haalde het meisje enkele keren op van school. Haar schoolpres­taties gingen achteruit en zij verzuimde vaker van school. Het kind deed aanwijzing­en in de woning van de man. Zij wees een fles aan waarin hij kokosolie zette. De oud-inspecteur masseerde het meisje eerst met kokosolie en had daarna seks met haar. Hij vroeg haar of zij een vriend had en seksueel actief was, waarop zij hem bevestigen­d antwoordde. “Ik ben iemand met een goed hart. Ik ben drie keer beroofd, maar toch heb ik mijn vijand lief”, zei Wilfred B die ontkent schuldig te zijn aan de verkrachti­ng. WJ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname