Times of Suriname

Roofverdac­hte beweert naar adres te vragen

-

PARAMARIBO - Jeurnie A die samen met Steven A wordt verdacht van een beroving, beweert dat hij de aangever naar een adres vroeg. Hij verklaart op 28 maart samen met Steven A te zijn geweest. Zij zaten met de bestuurder in een auto en gingen op zoek naar een huurwoning. Aan de Ringweg zag hij iemand lopen. Volgens Jeurnie A stopte de bestuurder de auto en stapte hij uit om de voetganger naar een adres te vragen, maar de man haalde gelijk een dolkmes tevoorschi­jn. Hij verdedigde zich tegen de voetganger en de mannen raakten in een worsteling. Jeurnie A beweert dat de tas van de man tijdens de worsteling kwam te vallen. De man rende weg, maar de verdachte ging niet achter hem aan. Hij raapte de tas van de aangever op en zag geld erin. Hij nam toen de tas mee. De politie hield hem kort daarna aan.

De benadeelde verklaart echter dat hij over straat liep, toen een auto bij hem stopte. Hij rende weg, maar Jeurnie A kwam achter hem aan en wist hem vast te pakken. Zij raakten in een worsteling, waarbij de tas van de benadeelde werd afgepakt.

Steven A verklaart dat hij een lift kreeg van Jeurnie A. Ook zag hij een worsteling tussen Jeurnie A en een voetganger. Nadien kwam Jeurnie A terug met een tas, waarbij Steven A SRD 2200 kreeg. Volgens Steven A maakte hij geen beroving mee. Hij zegt dat de ruiten van de auto getint zijn, waardoor hij niet goed naar buiten kon zien. Volgens hem was er geen plan van een beroving. Op 20 juli wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname