Times of Suriname

The Lions blijft in het kielzog van koplopers

-

ZAALVOETBA­L - The Lions blijft in het kielzog van koplopers Mengao en StyxKG, in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Donderdag werd in de Anthony Nestysport­hal Pentagon verslagen met 6-3, na een ruststand van 4-2.

The Lions begon de wedstrijd iets minder en kon geen grip krijgen. Het team werd hiervoor afgestraft daar Jual Pengel geen fout maakte en Pentagon in de vierde minuut op voorsprong bracht: 1-0. The Lions hield zijn hoofd koel en begon rustig aan in de wedstrijd te komen. Niet lang daarna, nam het de voorsprong. In de zevende minuut bracht Gillian Maatrijk de teams op gelijke hoogte, waarna twee minuten later Giovanny Waal zijn team de eerste voorsprong in de wedstrijd gaf.

Pentagon gaf niet op en bleef aanvallend spelen, wat resulteerd­e in een doelpunt. In de vijftiende minuut bracht Lorenzo Tolud de teams voor de tweede keer op gelijke hoogte (2-2). Echter speelde The Lions een sterk einde in deze helft. In de zeventiend­e minuut was het Delano Stella die The Lions weer de voorsprong gaf en een minuut voor het rustsignaa­l was het Giovanni Drenthe die het net vond: 4-2.

The Lions begon de tweede helft beter en zeven minuten na het beginsigna­al van de tweede helft verruimde Christophe­r Hall de voorsprong van The Lions: 5-2. The Lions begon iets nonchalant te spelen en Pentagon verkleinde de achterstan­d naar twee doelpunten verschil: 5-3. Tolud maakte zijn tweede doelpunt, maar kort daarna pikte Drenthe ook zijn tweede doelpunt mee en bezorgde The Lions de drie punten. Dit is de tweede overwinnin­g op rij voor The Lions en het team stijgt naar de derde plaats. Het team heeft twaalf punten, drie minder dan de koploper. Pentagon blijft steken op de zesde plaats met vier punten.