Times of Suriname

Yellow Birds neemt revanche

-

BASKTEBAL - Yellow Birds heeft zich kunnen revanchere­n voor de eerder geleden nederlaag tegen promovendu­s Finabank Koi Carper in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie. Donderdag won Yellow Birds in de Ismay van Wilgenspor­thal met een century score: 107-43.

Yellow Birds begon de wedstrijd heel offensief en de promovendu­s had geen antwoord erop. Vooral Bjorn Ewijk en Roche Durford waren niet te stoppen door Finabank Koi Carper. Het duo maakte de eerste zestien punten voor Yellow Birds en zorgde ervoor dat het team het eerste quarter afsloot met een voorsprong van 22 punten: 27-5. Alle vijf punten van Finabank Koi Carper werden gemaakt door Reuben Vrolijk. Pas in het tweede quarter begon de promovendu­s te spelen, maar het was te laat. De achterstan­d was te groot om in te halen. Aan het eind van het tweede quarter werd de achterstan­d wel verkleind naar negentien punten: 41-22.

In het derde quarter werd Finabank Koi Carper weer overrompel­d. Yellow Birds scoorde liefst 36 punten in de tien minuten en zette de wedstrijd buiten bereik van de nieuwkomer. De achterstan­d was opgelopen naar 43 punten: 77-34. Het laatste quarter was meer voor de formalitei­t en Yellow Birds heeft er alles aan gedaan om over de barrière van 100 punten te gaan. Dit werd een feit toen Ferlaino Krak twee punten noteerde. Gavin Kesmil en Ewijk van Yellow Birds werden de topscoorde­r met elk 21 punten, terwijl Vrolijk vijftien punten noteerde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname