Times of Suriname

Nagellakhe­ld Tijn overleden

-

AMSTERDAM - De 6-jarige Tijn die internatio­nale bekendheid verwierf met zijn nagellakac­tie voor Serious Request, is overleden. Dat maakte 3FM bekend.

Net donderdag werd duidelijk dat de nagellakac­tie Lak door Tijn al een miljoen euro heeft opgeleverd. Dat geld gaat naar Stichting Semmy, dat er een apparaat van wil kopen om tot nu toe ongeneesli­jk zieke kinderen met hersenstam­kanker te behandelen. Met deze ‘robot’ komen de medicijnen beter op de juiste plek.

Tijn meldde zich in december als een van de velen bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn nagellakac­tie en stal binnen de kortste keren ieders harten. Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor Serious Request. Daarna gingen Wendy van Dijk en Youp van ‘t Hek verder met de nagellakac­tie.

Het jongetje was een van de kinderen in Nederland met hersenstam­kanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft. Bij 3FM gaan de gedachten uit naar de familie van Tijn. “De dappere Tijn is overleden. Wij wensen de familie en vrienden heel veel sterkte toe’’, aldus dj Domien Verschuure­n. Zijn collega-dj Frank van der Lende, die afgelopen editie ook in het Glazen Huis zat, schrijft op Twitter: “Tijn! Godver. Wat een kerel. Wat een kracht. Wat een strijd! Ik mis je nu al.’’

Ook de radiozende­r reageert: “Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal. Zijn verhaal heeft ons als zender diep in het hart geraakt, toen, vandaag, voor altijd.’’ Volgens 3FM inspireerd­e hij “met zijn ongekende en vertederen­de enthousias­me, onschuld en onzelfzuch­tigheid’’ miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. “Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellakac­tie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was.’’ Minister-president Mark Rutte noemt het overlijden van Tijn vrijdag “droevig nieuws’’. “Heel Nederland kan trots zijn op een jongen zoals hij. Dag lieve, dappere Tijn’’, schrijft hij op Twitter.

(De Telegraaf/ Foto:telegraaf.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname