Times of Suriname

“Straatacti­es niet gelukt, nu OM bezig”

-

PARAMARIBO - “Straatacti­es zijn niet gelukt. Nu is het Openbaar Ministerie bezig. OM,

zei president Desi Bouterse, tevens voorzitter van de Nationale Democratis­che Partij (NDP) tijdens de viering van de dertigste jaardag van de partij te Onverwacht. Tegen Bouterse is twintig jaar celstraf geëist in het 8 Decemberst­rafproces.

BArI NA ING

firI”,

Bouterse geeft aan dat een aantal mensen vindt dat de regering naar huis moet gaan. Volgens hem moeten deze personen geduld hebben en wachten tot 2020. Hij merkt op dat de ‘grootste politieke partijen’ DA’91, Amazonepar­tij en SPA willen dat de regering naar huis moet, terwijl zij niet eens een halve zetel hebben. Zonder dat het volk hen heeft gekozen en zonder enige verkiezing willen deze partijen volgens Bouterse zitting hebben in de regering. Hij zegt dat de NDP ook de straat opkan, maar zich netjes houdt. “Wij zijn een grote partij. Niet alleen groot in aantal, maar groot in ons doen en optreden. Voor ons is het geen probleem wanneer Wilgo Valies ons oproept om ook op straat te gaan. Dan hebben we geen Valies maar een koffertje. Maar dat is niet goed voor ons land. Wij gaan ons netjes gedragen.”

Volgens Bouterse weten de mensen dat indien de regering Bouterse/Adhin tot 2020 aanblijft, het moeilijk voor hen zal worden. “Wij gaan ons niet laten afleiden door mensen die vinden dat de regering naar huis moet. De regering gaat naar huis wanneer het volk dat wil. “Na Gado pot’ un dya na Gado pur’ un te a wani. A no DA’91 of Amazonepar­tij.”

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname