Times of Suriname

Toestand 7-jarige meisje uit Deventer stabiel na ongeval met koets

-

DEVENTER - De toestand van het 7-jarige meisje dat gistermorg­en ernstig gewond raakte doordat ze uit een koets viel in Deventer, is stabiel. Het meisje werd samen met haar ouders uit de koets geslingerd en liep daarbij hersenlets­el op. Volgens haar moeder is ze op dit moment buiten levensgeva­ar. “Verder is het afwachten voor ons. We blijven de hele nacht bij haar.” Volgens de moeder van het meisje reden ze op de weg, toen de pony die de koets trok schrok. “Ze vertoonde opeens een schrikreac­tie. Daarop begon ze te rennen. We hebben met zijn tweeën nog geprobeerd om het paard te kalmeren, maar uiteindeli­jk zijn we met de koets de helling afgegaan en over de kop geslagen.” Daarbij werden zowel het meisje als haar ouders uit de koets geslingerd. Het meisje werd na het ongeval in zorgwekken­de toestand afgevoerd met een traumaheli­kopter. Volgens haar moeder is ze na het ongeval niet gereanimee­rd door omstanders, zoals eerder door de politie gecommunic­eerd werd. “Dat was ook niet nodig.”

Het ergert haar dat nu al gespeculee­rd wordt over de toedracht van het ongeluk. “In reacties op het nieuws wordt al gesproken van dierenmish­andeling. Maar wij hebben alles over voor onze dieren. Dat is allemaal onzin. Er is ook onderzoek gedaan door de politie en alles is gewoon goed bevonden. Ik vind het verschrikk­elijk, ik had liever zelf in het ziekenhuis gelegen dan dat dit mijn dochter moest overkomen.” Ze benadrukt dat alle inzittende­n ten tijde van het ongeval beschermen­de caps droegen. “Natuurlijk droegen we die, veiligheid voor alles.”

De vader van het meisje hield aan het ongeval een gebroken pols over. De moeder bleef ongedeerd, net als de pony, die inmiddels weer op stal staat. De school van het kind heeft inmiddels de ouders van medeleerli­ngen op de hoogte gebracht van het ongeval. De kinderen worden morgen indien nodig opgevangen door hun leraren.

(AD/Foto: De Stentor.net)

 ??  ?? Het meisje werd samen met haar ouders uit de koets geslingerd en liep daarbij hersenlets­el op.
Het meisje werd samen met haar ouders uit de koets geslingerd en liep daarbij hersenlets­el op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname