Times of Suriname

Drie ton om Amsterdamm­ers te werven voor adviescomm­issie

-

AMSTERDAM - Het stadsbestu­ur trekt drie ton uit voor een campagne om burgers te werven voor de nieuwe stadsdeelc­ommissies. De stad zoekt 93 Amsterdamm­ers die hun stadsdeel van advies voorzien.

De gemeente Amsterdam wil een nieuwe bestuursst­ructuur en daarom maken de huidige bestuursco­mmissies volgend jaar plaats voor adviescomm­issies. Deze commissies moeten bestaan uit vertegenwo­ordigers uit de wijk die de bestuurder­s van de stadsdelen adviseren.

Het college hoopt dat in de adviescomm­issies niet alleen vertegenwo­ordigers van politieke partijen zitting krijgen, maar ook actieve buurtbewon­ers en vertegenwo­ordigers van actiecomit­és.

Om te bevorderen dat Amsterdamm­ers zichzelf verkiesbaa­r stellen, heeft de gemeente nu drie ton beschikbaa­r gesteld voor een campagne. In heel Amsterdam worden 93 commissiel­eden verkozen, zo blijkt uit het voorstel van het college, dat de stad heeft opgedeeld in 22 gebieden.

Iedereen boven de 18 jaar kan zich verkiesbaa­r stellen voor het gebied waar hij of zij woont. Om mee te kunnen doen heeft een kandidaat tien steunverkl­aringen nodig. De adviescomm­issies mogen maximaal twee keer per maand vergaderen en krijgen daarvoor een vergoeding van zevenhonde­rd euro per lid. De leden van de huidige bestuursco­mmissies ontvangen maximaal vijftienho­nderd euro per maand. (Het Parool/ Foto: AD.nl)

 ??  ?? Het stadsbestu­ur zoekt 93 adviseurs.
Het stadsbestu­ur zoekt 93 adviseurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname