Times of Suriname

Bottas opgelucht dat hij Vettel voor kon blijven

-

AUTOSPORT - Valtteri Bottas was zondag opgelucht dat hij er in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk in slaagde om Sebastian Vettel van zich af te houden en zo de tweede overwinnin­g uit zijn Formule 1-loopbaan te boeken.

“Vettel kwam steeds dichterbij en hij was snel”, blikte de Finse coureur van Mercedes tegenover Motorsport.com terug op de zenuwslope­nde finale op de Red Bull Ring. “Ik had problemen met mijn linkeracht­erband. De blaren werden steeds groter en ik verloor tijd achter wat achterblij­vers. Het is lastig om te zeggen of hij me met een extra ronde wel had ingehaald maar ik was in elk geval blij dat de finishvlag die ronde viel.”

Bottas kende een vlekkeloos weekeinde in Spielberg. Hij pakte zaterdag in de kwalificat­ie pole position en maakte het karwei een dag later gedecideer­d af. De nummer drie in de WK-stand had de zege onder meer te danken aan een perfecte start, al werd die nog wel even bestudeerd door de wedstrijdl­eiding omdat Bottas te vroeg zou zijn vertrokken. “Op de beelden is te zien dat de auto pas gaat bewegen op het moment dat de lichten uit waren”, zei Bottas na afloop terecht. “Dat is het belangrijk­ste. Dit was een van mijn betere starts. Misschien was het wat risicovol maar ik wist dat ik een goede start neer moest zetten. Soms heb je een megastart, soms ben je wat traag weg. Dit was mijn beste reactie op de startlicht­en.”

Bottas nam ook risico door voor een lange eerste stint te kiezen. Hij raakte daardoor heel even de koppositie kwijt aan Kimi Raikkonen, maar doordat Bottas over versere banden beschikte, kon hij zijn landgenoot al na twee rondjes weer passeren. “Het team hield de situatie in de gaten en liet me doorrijden. Ik zag op het pitbord dat het gat naar Kimi ongeveer twintig seconden bedroeg. Het was dus close of ik voor of achter hem terug zou komen op de baan. Ik vertrouwde het team volledig”, aldus Bottas.

(Nusport)

 ??  ?? Valtteri Bottas is dolblij. (Foto:Telegraaf)
Valtteri Bottas is dolblij. (Foto:Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname