Times of Suriname

Dani Alves bereikt akkoord met Paris Saint-Germain

-

VOETBAL - Alles wees erop dat Dani Alves na zijn contracton­tbinding aan de slag zou gaan bij Manchester City, maar l’Équipe meldt nu dat Paris Saint-Germain de beste papieren heeft om de bij Juventus vertrokken rechtsback te contracter­en. De krant meldt zelfs dat de Braziliaan al een akkoord heeft bereikt met PSG en dat hij volgende week afreist naar Parijs om de formalitei­ten af te ronden. De 34-jarige Dani Alves zou dan na linksback Yuri Berchiche de tweede zomeraanwi­nst worden voor het team van Unai Emery, dat afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde in de Ligue 1.

Mocht Dani Alves naar PSG gaan, dan zou dat een flinke streep door de rekening betekenen voor Josep Guardiola, die de verdediger naar verluidt graag aan zijn selectie zou willen toevoegen. De manager had in Engeland naar verluidt al een tweejarig contract klaarligge­n voor Dani Alves, tegenover een jaarsalari­s van 4,9 miljoen euro.

Dani Alves werkte eerder bij Barcelona al samen met Guardiola en in Catalonië won hij onder meer zes landstitel­s, vier bekers, drie keer de Champions League, even zo vaak het WK voor clubteams en drie keer de Europese Super Cup. Dani Alves vertrok vervolgens naar Juventus en met die club won hij de Serie A en de Coppa Italia, maar nu maakt hij zich dus op voor een nieuw avontuur. Een avontuur dat vermoedeli­jk in Frankrijk ligt.

(VZ)

 ??  ?? De Braziliaan Dani Alves vertrekt mogelijk naar Paris Saint-Germain in plaats van Manchester City. (Foto: VZ)
De Braziliaan Dani Alves vertrekt mogelijk naar Paris Saint-Germain in plaats van Manchester City. (Foto: VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname