Times of Suriname

Chelsea strikt Rüdiger

-

VOETBAL - Antonio Rüdiger is de eerste grote zomeraanko­op van Chelsea. De Duitse verdediger komt per direct over van AS Roma, dat 35 miljoen euro ontvangt. De transferso­m van de 24-jarige Rüdiger kan door middel van bonussen oplopen tot 39 miljoen euro. Chelsea probeerde de Duitse internatio­nal een jaar geleden al naar Londen te halen, maar slaagde daar destijds niet in. Nu hebben The Blues wel beet, waardoor manager Antonio Conte eindelijk tevreden gesteld kan worden met een grote aankoop. Conte was naar verluidt ontevreden over het gebrek aan actie op de transferma­rkt van Chelsea. Eerder legde de regerend landskampi­oen Willy Caballero vast, maar hij is gehaald als stand-in van eerste keeper Thibaut Courtois en dus niet voor het basiselfta­l. Met Rüdiger krijgt Conte nu zijn gewenste defensieve versterkin­g, die alleen nog maar meer nodig was na de verkoop van Nathan Aké aan AFC Bournemout­h.

Rüdiger heeft een contract tot medio 2022 getekend bij Chelsea, met een jaarsalari­s van vierenhalf miljoen euro. De komst van de centrumver­dediger volgt na het vertrek van clubicoon John Terry, die na jaren trouwe dienst Chelsea verliet. Onlangs tekende de veteraan een contract bij Aston Villa.

AS Roma besloot Rüdiger te verkopen nadat Kostas Manolas een transfer naar Zenit Sint-Petersburg weigerde. De Griek kwam niet opdagen voor de medische keuring. Daarnaast legden de Romeinen eerder al Héctor Moreno van PSV vast. Roma moest echter nog een grote uitgaande transfer realiseren om niet in de problemen te komen op het gebied van Financial Fair Play.

(VZ)

 ??  ?? Antonio Rüdiger is de eerste grote zomeraanko­op van Chelsea. (Foto: ESPN)
Antonio Rüdiger is de eerste grote zomeraanko­op van Chelsea. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname