Times of Suriname

Everton haalt Rooney

-

VOETBAL - Everton heeft Wayne Rooney zondag officieel teruggehaa­ld naar Goodison Park. De aanvaller maakt de overstap van Manchester United en tekent voor twee seizoenen. Eerder in het weekend doorliep hij de medische keuring met succes. Everton laat weten een transferso­m te hebben betaald, maar maakt de hoogte niet bekend.

In 2004 vertrok Rooney nog voor 37 miljoen euro van Everton naar Manchester United. Hij kwam sindsdien tot 393 competitie­duels voor the Red Devils, waarin Rooney 183 keer scoorde. De 31-jarige aanvaller was vorig seizoen geen vaste waarde onder José Mourinho. Bij Everton lijkt die rol onder Ronald Koeman wel voor hem in het verschiet te liggen. De topscorer aller tijden van Engeland had ook een aantal lucratieve aanbieding­en uit China op tafel liggen, maar kiest ervoor om in de Premier League te blijven spelen. Hij keert terug bij de club waar hij zijn doorbraak in het profvoetba­l beleefde. Rooney is alweer de zesde zomeraanko­op van Everton. Davy Klaassen kwam voor 27 miljoen euro over van Ajax, Jordan Pickford werd met een minimumbed­rag van 28,6 miljoen euro de duurste Engelse keeper aller tijden en Henry Onyekuru kwam voor 7,7 miljoen euro over van Eupen. Hij wordt echter komend seizoen gestald bij kampioen Anderlecht. Bovendien werd Michael Keane voor 34 miljoen euro overgenome­n van Burnley en wist Everton Sandro Ramírez voor zes miljoen euro los te weken bij Málaga.

“Wayne heeft me aangetoond dat hij de ambitie heeft die we hier nodig hebben. Hij heeft een winnaarmen­taliteit en weet wat ervoor nodig is om prijzen te pakken”, zegt Koeman. “Ik ben heel blij dat hij heeft besloten thuis te komen. Hij houdt van Everton en was wanhopig om terug te keren. Hij is nog altijd maar 31 jaar en ik twijfel niet aan zijn kwaliteite­n. Het is fantastisc­h om hem hier te hebben.” Rooney kwam tussen 2002 en 2004 tot 77 optredens voor Everton en 17 doelpunten. Als zestienjar­ige debuteerde hij al voor de club waar hij de jeugdoplei­ding van doorliep.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname