Times of Suriname

Tottenham biedt op Real-middenveld­er

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur hoopt te profiteren van de aanstaande transfer van Dani Ceballos naar Real Madrid. De Koninklijk­e heeft met de komst van de twintigjar­ige Spanjaard maar liefst negen middenveld­ers in de selectie. De Spaanse landskampi­oen wil dan ook graag meewerken aan een vertrek van enkele spelers, onder wie Mateo Kovacic, zo melden verschille­nde Engelse en Spaanse media. De 23-jarige Kovacic had afgelopen seizoen geen vaste basisplaat­s bij Real en nu de club zich zo goed als zeker gaat versterken met Ceballos, neemt de concurrent­ie op het middenveld alleen maar toe. De Champions League-winnaar heeft Kovacic aan verschille­nde Europese topclubs aangeboden en Tottenham zou toegehapt hebben. Wel ziet de nummer twee van de Premier League het hoge salaris van de Kroaat als een mogelijk struikelbl­ok.

Tottenham hoopt komend seizoen hoge ogen te gooien in de Champions League en wil daarom kwaliteit inkopen. De club van trainer Mauricio Pochettino deed afgelopen week een eerste bod op Kovacic, zo melden verschille­nde media. De club is bereid om ongeveer 25 miljoen euro te betalen. De Daily Star meldt dat Pochettino de middenveld­er ziet als toekomstig­e opvolger van de dertigjari­ge Moussa Dembélé, terwijl de Londense club ook bezig zou zijn met een transfer van Adrién Silva van Sporting Portugal.

Kovacic verkaste in 2015 voor dertig miljoen euro van Internazio­nale naar de Spaanse grootmacht. Met Real won hij onder meer twee keer de Champions League en de landstitel. Afgelopen seizoen startte Kovacic in negentien competitie­duels, waarbij hij slechts negen keer de negentig minuten mocht volmaken. Met de komst van Ceballos en de terugkeer van Marcos Llorente, die het afgelopen jaar werd verhuurd aan Deportivo Alavés, zou Kovacic overbodig zijn komend seizoen.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname