Times of Suriname

Suriname eindigt op zesde plaats

-

VOLLEYBAL – De nationale herenvolle­ybalselect­ie is bij de WK-kwalificat­iewedstrij­den op de zesde plaats geëindigd. Zaterdag werd de wedstrijd om de vijfde/zesde plaats in een vijfsetthr­iller verloren van Jamaica in het National Cycling Centre in Trinidad & Tobago.

Suriname belandde in deze positie, doordat het team de kwartfinal­e van debutant Haïti verloor in vier sets. Suriname begon de wedstrijd goed door de eerste set te winnen met 25-20, maar hierna ging het bergafwaar­ts. De tweede set werd verloren met 25-20 en de derde met 25-21. Suriname was hierdoor verplicht de vierde set te winnen om een beslissend­e vijfde set te forceren. De jongens hebben alles gegeven, maar het mocht niet baten: 33-31. Hierdoor werd Suriname uitgeschak­eld en het moet weer over drie of vier jaar proberen om het WK te halen.

Door de nederlaag moest Suriname strijden tegen Jamaica om de vijfde/zesde plaats. De eerste set was een gelijkopga­ande strijd en pas in de slotfase trok Jamaica de set naar zich toe: 26-24. Ook de tweede set was spannend, maar dit keer won Suriname de set met 26-24. De spanning in derde set was ook te snijden en het lukte Jamaica om de set te naar zich toe te trekken: 2523. In de cruciale vierde set trok Suriname de set naar zich toe met 25-23. In de beslissend­e set was Jamaica in de slotfase beter en won de set met 19-17. Jamaica eindigt hiermee op de vijfde plaats.

 ??  ?? Een speltmomen­t uit de wedstrijd tussen Suriname en Jamaica. (Foto: Norceca)
Een speltmomen­t uit de wedstrijd tussen Suriname en Jamaica. (Foto: Norceca)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname