Times of Suriname

Natio U-21 wint ook tweede oefenduel

- Iveraldo Pengel van Suriname wordt getackeld door twee Fransen. (Foto: Sherwien Hanoeman)

ZAALVOETBA­L – De nationale U-21 zaalvoetba­lselectie heeft zaterdagav­ond ook zijn tweede oefenduel tegen de U-21seletcie van Frans Guyana gewonnen. In de Anthony Nestysport­hal werd het 7-3 voor de jongens van Suriname, na een ruststand van 3-1. Vrijdagavo­nd wisten de jongens al van dezelfde tegenstand­er te winnen met 9-3. Suriname begon heel goed aan de wedstrijd en kwam via Nazario Doesburg al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong. Suriname bleef de wedstrijd domineren en zou verder uitlopen. In de dertiende minuut schoot Stefano Mac Donald de 2-0 binnen en drie minuten later maakte Jamall Pocorni de 3-0. In de allerlaats­te minuut van deze helft gaf Harry Loipaison met een treffer de Fransen nog hoop op een positief resultaat. De ruststand was 3-1.

De Fransen begonnen heel agressief aan de tweede helft, waardoor Suriname veel balverlies leed. In de 22ste minuut zorgde Kendy Fleurani voor de 3-2, maar niet lang daarna kwam Suriname op voorsprong door twee treffers. In de 23ste minuut maakte Doesburg de 4-2 en in de 26ste minuut was Iveraldo Pengel verantwoor­delijk voor de 5-2. Hierna was de wedstrijd al gespeeld. Vito Tolosa maakte nog de 5-3 voor de Fransen, maar Suriname bleef de wedstrijd beheersen en kwam nog twee keer tot scoren. Pengel en Denilson Joekoe scoorden elk nog een keer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 7-3 overwinnin­g.