Times of Suriname

Harden tekent recordcont­ract bij Houston Rockets

-

BASKETBAL - Sterspeler James Harden wordt door zijn nieuwe contract bij Houston Rockets de best verdienend­e speler in de NBA. De Texaanse club maakte zaterdag bekend dat de Amerikaan voor vier jaar bijtekent. Naar verluidt, gaat de 27-jarige Harden in totaal 228 miljoen dollar verdienen tot en met het seizoen 20222023. Nog nooit in de historie van de NBA werd er een contract afgesloten waarmee meer geld gemoeid was.

Het huidige contract van Harden loopt nog twee jaar door, goed voor een bedrag van 59 miljoen euro. Houston Rockets verlengt die verbinteni­s met vier jaar, voor 141 miljoen euro. Harden lost Steven Curry af als bestbetaal­de speler in de NBA. De sterspeler van Golden State Warriors verlengde vorige week zijn contract. In vijf jaar tijd gaat hij 175 miljoen euro verdienen.

“Houston is mijn thuis”, zegt Harden in een persberich­t van zijn club. “Eigenaar Leslie Alexander heeft laten zien dat hij alles op alles zet om te winnen. Mijn teamgenote­n en ik gaan hard werken om voor de titel te strijden.” De Amerikaan eindigde in het afgelopen seizoen op een gemiddelde van 29,1 punten en 11,2 assists per wedstrijd. Hij gaat komend seizoen samen met aanwinst Chris Paul, die overkwam van Los Angeles Clippers, voor de titel in de NBA. De club uit Houston won de NBA in 1994 en 1995. Afgelopen seizoen reikte de ploeg tot de halve finale van de Western Conference, waarin San Antonio Spurs met 4-2 te sterk was.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname