Times of Suriname

Lena Dunham onder vuur nadat ze afstand neemt van ‘agressief’ huisdier

-

Het asiel waar actrice Lena Dunham haar hondje Lamby adopteerde, bestrijdt haar verhaal dat het dier in zijn vroege leven door meerdere eigenaren mishandeld is.

Lena had daarover geschreven op Instagram, in een post waarin ze vertelde dat ze de hond had laten opnemen in een instelling voor dieren met gedragspro­blemen.

Nadat meerdere fans haar hadden gevraagd naar

Lamby, vertelde de Girls-ster enkele weken geleden dat het beestje ondanks jaren vol liefde en training te agressief bleef om in huis te hebben. Ze heeft hem daarom in maart ondergebra­cht in een speciale opvang.

Het asiel zocht naar aanleiding van Lena’s uitlatinge­n het dossier van Lamby op. Daaruit bleek dat hij slechts één eerder baasje heeft gehad, die hem wegens tijdgebrek naar de opvang bracht. Dat bevestigt ook Lamby’s vorige eigenaar in de Amerikaans­e media. De man is gepikeerd door het verhaal, omdat hij naar eigen zeggen nooit een hond en diens nieuwe eigenaren in gevaar zou brengen. Lena Dunham werd intussen op social media aangevalle­n door hondenlief­hebbers en kreeg bergen haatmail over zich heen. In een nieuwe Instagramp­ost met een foto van een schilderij van Lamby dat in haar huis hangt reageerde ze op de aantijging­en. “Ik ben er achter gekomen dat het asiel van waar ik Lamby adopteerde en ik verschille­nde ideeën hebben over het vroege leven en de gedragspro­blemen van Lamby. Ik zou nooit iets onaardigs over hen zeggen, want ze doen geweldig werk, maar zij waren niet bij mij thuis en hebben niet met hem geleefd,” klinkt het. Verder laat ze weten dat ze al veel ‘micro-schandalen’ overleefd heeft, maar dat de kritiek die ze nu ontvangt, haar het meeste raakt, omdat ze heeft geprobeerd het juiste te doen voor de hond en het allesbehal­ve een makkelijke beslissing was om hem te laten gaan. “Ik heb gedaan wat ik dacht dat de beste moeder zou doen: hem een leven geven waarin hij volledig zichzelf zou kunnen zijn en waarin er zou worden voorzien in zijn specifieke noden.” Tot slot liet Dunham weten dat de hond merkbaar gelukkiger is in zijn nieuwe omgeving. (HLN/Foto: NY Daily News.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname