Times of Suriname

Overlevend­e Nice voor rechter om fraude slachtoffe­rgeld

-

FRANKRIJK - Een overlevend­e van de terreuraan­slag in Nice, een jaar geleden, moet voor de rechter verschijne­n. Hij zou geld hebben ontvreemd dat bedoeld was voor de slachtoffe­rs van die aanslag.

Het gaat om Vincent Delhomel, een restaurant­houder. Hij was op de Promenade des Anglais in Nice, op de avond dat een man met een vrachtwage­n inreed op de mensenmeni­gte. Meer dan 80 mensen werden gedood. Delhomel richtte erna samen met anderen een belangenve­reniging op voor slachtoffe­rs en nabestaand­en. Ruim een half jaar geleden werd een benefietev­enement georganise­erd voor de vereniging. De opbrengst daarvan was 7.300 euro. Delhomel zou dat, als voorzitter van de organisati­e, in eigen zak hebben gestoken. Ook zou hij zijn vereniging voor nog eens 2.000 euro hebben opgelicht door te hoge rekeningen in te dienen voor zijn werk. Tijdens zijn verhoor zou hij bekend hebben. Hij had het geld willen gebruiken om een persoonlij­ke lening af te lossen, melden Franse media. Maar Delhomels advocaat spreekt dat tegen. De restaurant­houder had het geld juist willen gebruiken voor de slachtoffe­rs, onder meer om ze “uit te nodigen voor etentjes in restaurant­s,” aldus de advocaat.

Aanstaande vrijdag is het precies een jaar geleden dat de aanslag in Nice plaatshad. President Emmanuel Macron zal aanwezig zijn bij een herdenking­sceremonie.

(AD/Foto: BN DeStem)

 ??  ?? Agenten doen onderzoek bij de vrachtwage­n die werd gebruikt bij het uitvoeren van de aanslag.
Agenten doen onderzoek bij de vrachtwage­n die werd gebruikt bij het uitvoeren van de aanslag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname