Times of Suriname

Egyptische leger slaat terug na aanslag in Sinaï

-

EGYPTE - Het Egyptische leger heeft zaterdag zestien gewapende mannen gedood tijdens twee vuurgevech­ten. Volgens het ministerie van Binnenland­se Zaken waren de mannen betrokken bij de aanslag van een dag eerder.

Het ministerie stelt dat gewapende mannen het vuur openden op de politie toen die een trainingsk­amp voor militanten in het gouverneme­nt Ismaïlia naderde. De politie schoot terug en doodde veertien militanten.

Ook schoten Egyptische troepen twee mannen dood in de buurt van de stad Gizeh. Het ministerie noemde de gedode mannen “terroriste­n op de vlucht.” Vrijdag werden 23 Egyptische militairen gedood door een bomaanslag op een controlepo­st van het leger in NoordSinaï. Minstens 26 militairen raakten gewond. Twee voertuigen werden door zelfmoordt­erroristen tot ontploffin­g gebracht toen ze langs de controlepo­st reden in een gebied tussen Rafah en Sheikh Zuweid. Islamitisc­he Staat eiste de verantwoor­delijkheid op voor de aanslag. Het was de bloedigste aanval op veiligheid­stroepen in jaren. Zaterdag kwamen twee politieage­nten om het leven en er raakten negen gewond toen hun gepantserd­e voertuig werd opgeblazen in de Sinaï, meldde het Egyptische staatspers­bureau MENA.

IS is in het noordooste­n van de Sinaï zeer machtig. Sinds de opkomst van de groep zijn honderden militairen en politieage­nten gedood. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname