Times of Suriname

Met de citroensap­kuur 10 kilo in 10 dagen afvallen

-

Zou u ook graag snel wat overtollig­e kilo’s verliezen in een korte tijd, en uw lichaam daarmee ook nog eens gezonder maken? Dat kan door het volgen van de citroensap­kuur waarbij u gebruik maakt van ahornsiroo­p, citroensap en cayennepep­er. Deze lichaamsre­iniging heeft een zeer prettige bijkomstig­heid, het verliezen van kilo’s.

Wat houdt de citroensap­kuur nu precies in

De citroensap­kuur is er eigenlijk voor bedoeld om het lichaam te laten ontgiften. De kuur ontlast het spijsverte­ringssyste­em en daardoor kunnen de darmen en andere organen alle energie gebruiken om zich te ontdoen van opgeslagen afvalstoff­en en overtollig vet en zich tijdens het proces herstellen.

De kuur duurt 10 dagen, waarbij u de laatste dagen het lichaam alweer langzaam laat wennen aan vast voedsel. Uit eigen onderzoek is gebleken dat mensen geheel verschille­nd kunnen reageren op de kuur. Zo zou de ene persoon na die 10 dagen nog wel door kunnen gaan (wat niet aan te raden is, 10 dagen is het maximum), en zo haakt de andere persoon alweer na 3 dagen af vanwege de behoefte aan vast voedsel. Bedenk u tijdens de kuur goed waarvoor u het doet en zoek tijdens dagelijkse eetmomente­n afleiding. Tijdens de kuur behoort u geen honger te krijgen omdat het mengsel alle noodzakeli­jke spooreleme­nten bevat, maar niet elk lichaam werkt hetzelfde. Drinkt u bij honger een vol glas achter elkaar op, dan is uw honger weer voor een tijd gestild. In de ahornsiroo­p zit eigenlijk alles wat u nodig heeft aan mineralen en spooreleme­nten, alle voor uw lichaam onmisbare stoffen krijgt u binnen. Ik weet dat het aanmaken per dag fijner werkt dus raad ik aan het op de volgende manier te doen:

1. Neem een maatbeker of iets met een schenktuit.

2. Hierin doet u 20 eetlepels ahornsiroo­p, 20 eetlepels citroensap en als laatste voegt u een paar snufjes cayennepep­er toe. Dit geheel mengt u door elkaar en daarna giet u het in een 2 liter fles. (bijvoorbee­ld een omgespoeld­e frisdrankf­les.)

3. Daarna vult u de fles tot vlak onder de rand aan met water.

U heeft nu ongeveer 8 glazen per dag, de aanbevolen hoeveelhei­d. Mocht u toch honger krijgen dan kunt u gerust een glas extra maken. (1 glas: 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels ahornsiroo­p en een snufje cayennepep­er.

(mens en gezondheid/Foto:

nu.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname