Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1911 - Brand in twaalf panden op de Dam te Zaandam, 6 doden.

1985 - De Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace, wordt door de Franse geheime dienst met twee landmijnen tot zinken gebracht in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland).

Politiek

1973 - De Bahama’s krijgen onafhankel­ijkheid binnen het Brits Gemenebest.

1992 - In Miami wordt de voormalige leider van Panama, Manuel Noriega, veroordeel­d tot veertig jaar gevangenis­straf voor drugshande­l en fraude.

Wetenschap en technologi­e

1962 - Lancering van de eerste communicat­iesatellie­t Telstar. 2003 - Wikibooks wordt gestart.

Geboren

Sofía Margarita Vergara (Barranquil­la, 10 juli 1972) is een Colombiaan­s actrice en fotomodel. Behalve filmrollen speelde Vergara in zowel Engels- als Spaanstali­ge series, zoals enerzijds The Knights of Prosperity en anderzijds Amas de casa desesperad­as. Ze had eenmalige gastrollen in onder meer Rodney en Entourage. Vanaf september 2009 speelt ze Gloria DelgadoPri­tchett in de sitcom Modern Family. Voor haar televisiew­erk kreeg ze in 2015 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze is ook bekend van de films: Chasing Papi (2003) en Hot Pursuit (2015). Ze is getrouwd met acteur Joe Manganiell­o. (Foto: Canal RCN.com) Adrian Grenier (New Mexico, V.S., 10 juli 1976) is een Amerikaans­e acteur, muzikant en regisseur. Hij speelde van 2004 tot 2011 één van de hoofdrolle­n in de televisies­erie Entourage als het personage Vincent Chase, een jonge, opkomende filmacteur. In 1999 speelde Grenier naast Sabrina, The Teenage Witch-actrice Melissa Joan Hart in de romantisch­e komedie Drive Me Crazy. Hij speelde ook in het muziekvide­o Crazy van Britney Spears. In 2007 beleefde hij een korte romance met hotelerfge­name Paris Hilton. In het begin ontkenden ze het allebei, maar foto’s bewezen het tegendeel. In 2008 had hij een relatie met de Australisc­he actrice Isabel Lucas, die onder andere de rol van Tasha Andrews speelde in de Australisc­he televisies­erie Home and Away. Ze gingen uit elkaar in augustus 2008, nadat Isabel Lucas een auto-ongeluk kreeg met Transforme­rs acteur Shia LaBeouf. (Foto: The Hair Styler.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname