Times of Suriname

EBGS 40 jaar

-

PARAMARIBO - Stichting Onderwijs der Evangelisc­he Broeder Gemeente Suriname (EBGS) herdacht op 6 juli haar veertigjar­ig bestaan. Op 6 juli 1977 heeft de toenmalige praeses, Emile Ritfeld, namens het Provinciaa­l Bestuur der EBGS met de oprichting van de stichting een nieuw organisato­rische inrichting aangebrach­t voor de EBGSschole­n. Alle scholen van de EBGS vielen vanaf dat moment onder het stichtings­bestuur. De eerste directeur van de stichting was August Theodorus Pengel.

Volgens een persberich­t van de geestelijk­e organisati­e heeft de EBGS vele grote mannen en vrouwen voortgebra­cht in Suriname. Ook bracht de EBGS onderwijs in verschille­nde plekken in het binnenland. De stichting heeft de afgelopen 40 jaren vele hoogtepunt­en gekend, maar ook dieptepunt­en. Maar het rotsvaste vertrouwen in God en de veerkracht van het bestuur en de medewerker­s van de stichting hebben ervoor gezorgd dat de stormen overwonnen werden. En dit geldt nog steeds.

De stichting is thans verantwoor­delijk voor 65 scholen, waarvan 56 basisschol­en en 9 voj-scholen in stad, district en binnenland. Ruim 13.000 leerlingen volgen dagelijks EBGS-onderwijs. De stichting heeft 1397 medewerker­s in dienst en streeft naar kwaliteits­onderwijs op al haar scholen. De EBGS levert niet alleen mensen af met kennis, maar ze vormt die ook door het godsdienst­onderwijs en sinds kort ook door leerlingen op weg te helpen een eigen levensbesc­houwelijke visie te vormen. Op 1 oktober 2016 is het vak Levensbesc­houwelijke vorming ingevoerd op alle vojscholen. “Ons streven is dat onze leerlingen een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeli­ng van ons geliefd Suriname”, aldus de EBGS.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname