Times of Suriname

Derde locatie start-upverzamel­gebouw B.Amsterdam geopend Vliegverke­er Eindhoven stilgelegd door irriterend­e stof

-

AMSTERDAM - In het voormalige hoofdkanto­or van Mexx langs de A4 heeft start-upbedrijf B.Amsterdam zijn derde vestiging geopend, B.3. Het kantoor werd in december al aangekondi­gd en biedt 12.000 m2 aan bedrijfsru­imte voor start-ups en innovatie. Met in totaal inmiddels 40.000 m2 verdeeld over drie vestiginge­n is B.Amsterdam daarmee uitgegroei­d tot het grootste startup-ecosysteem van Europa, meldt het bedrijf in een persberich­t.

Het derde start-upverzamel­gebouw biedt ook ruimte aan een Corporate Innovation Center. Hier opent bijvoorbee­ld PostNL een innovaties­tudio. Op deze plek hoopt het bedrijf in contact te komen met nieuwe technologi­sche ontwikkeli­ngen. “Nieuwe ideeën worden hier snel op waarde geschat en in kleine proeftuine­n verder ontwikkeld”, aldus Eric van Westbroek, directeur Innovaties­tudio PostNL. De popularite­it van de werkplekke­n ligt volgens co-founder Guus Meulendijk­s aan de versterkte popularite­it van Amsterdam als broedplaat­s voor start-ups. “Amsterdam zit sinds twee jaar in een stroomvers­nelling; startups vanuit heel de wereld willen zich hier vestigen.” Na de zomer gaat B.Amsterdam ook een locatie in New York openen, onder de naam B.New York.

(Het Parool) EINDHOVEN - Bij Eindhoven Airport konden gistermidd­ag enkele uren geen vliegtuige­n opstijgen of landen. De verkeersto­ren was ontruimd.

Aan het begin van de middag werd een ‘irriterend­e stof’ gemeten in de verkeersto­ren, meldt de brandweer Brabant-Zuidoost op Twitter. Personeel in de toren klaagde over een penetrante lucht. De verkeersto­ren kon enkele uren niet gebruikt worden. Volgens het Eindhovens Dagblad namen andere commandoce­ntra van de Koninklijk­e Luchtmacht de verkeersle­iding over. De brandweer onderzoekt de stof samen met de brandweer van het vliegveld. Rond tien voor drie werd de verkeersto­ren weer in gebruik genomen. De brandweer heeft verschille­nde controles uitgevoerd, maar niets gevonden. Enkele vluchten, onder meer uit het Portugese Faro en Barcelona in Spanje, zijn omgeleid naar andere vliegvelde­n. Een toestel uit Barcelona is uitgeweken naar Schiphol, bevestigt een woordvoers­ter van die luchthaven.

Van andere vluchten gistermidd­ag is nog onduidelij­k of ze op tijd konden landen of vertrekken. Eindhoven Airport hebben ongeveer 2500 vertrekken­de reizigers last gehad van de vertraging­en.

(NU.nl)

 ??  ?? Werkplekke­n in de eerste vestiging van B.Amsterdam. (Foto: Het Parool)
Werkplekke­n in de eerste vestiging van B.Amsterdam. (Foto: Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname