Times of Suriname

Feyenoord-talent maakt indruk

-

VOETBAL - Jordy Wehrmann speelde zaterdag zijn tweede officieuze wedstrijd in het eerste elftal van Feyenoord. De achttienja­rige middenveld­er wist het optreden op te luisteren met een doelpunt, waarmee hij de eindstand van het oefenduel met FC Lisse op 0-5 bepaalde.

Een kwartier voor tijd kreeg hij de bal van Cheick Touré, waarna Wehrmann de bal fraai in de rechterkru­ising wist te plaatsen. “Nou, de geschieden­isboeken is een beetje overdreven. Maar volgens mij heb ik een goede indruk achtergela­ten en ik heb met plezier op het veld gestaan. Ik heb genoten van deze kans”, zegt Wehrmann in gesprek met RTV Rijnmond. Voor de meeste Feyenoord-supporters in Lisse was hij nog een grote onbekende.

“Ik ben een verdedigen­de middenveld­er, die al elf jaar bij Feyenoord speelt. In de Onder-8 ben ik bij de club gekomen. Ik ben een middenveld­er die graag in de duels komt, maar ook geregeld in scoringspo­sitie komt. Dat was vandaag wel te zien”, stelt de middenveld­er. Hij moest even wennen aan de werkwijze bij de eerste selectie. “Je merkt de profession­aliteit en de scherpte. Het is een stap, je merkt gewoon dat er volwassen gasten rondlopen.”

“In het veld, maar ook buiten het veld”, vervolgt Wehrmann. “Ik leer veel van jongens als Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin, daar praat ik veel mee. Daar probeer ik dan ook wat van op te steken. Mijn debuut in het eerste is natuurlijk het uiteindeli­jke doel. Ik hoop dat het dit jaar gaat lukken.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname