Times of Suriname

Zwaluw’96 laat kans liggen

-

ZAALVOETBA­L – Zwaluw’96 heeft een goede mogelijkhe­id laten liggen om de derde plaats over te nemen van The Lions in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Zondag in de Anthony Nestysport­hal verloor Kabel Boyz met 5-3.

Kabel Boyz startte de wedstrijd veel beter en opende ook als eerste de score. In de tweede minuut was het Lorenzo Donner die het net vond. Zwaluw’96 liet het hoofd niet hangen en zes minuten na het doelpunt van Donner, trok clubtopsco­order Ike Adams de score gelijk: 1-1. Hierna hebben beide teams genoeg kansen gehad om de voorsprong te nemen, maar ze faalden voor het doel. Vooral Zwaluw’96 kreeg twee tot drie goede kansen, die onbenut werden gelaten. Dit werd het team fataal, toen Kabel Boyz binnen een minuut twee keer het net vond. In de zeventiend­e minuut was het Abraham Graves, waarna Alfredo Finkie een minuut later zijn team op een ruime voorsprong bracht: 3-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

In de tweede helft zette Kabel Boyz de wedstrijd buiten bereik van Zwaluw’96, toen Rohit Jawahir het net vond. Kabel Boyz nam zo een voorsprong van drie doelpunten verschil: 4-1. Het begon hierdoor nonchalant te spelen en dit werd hun bijna fataal. Binnen vier minuten werd de achterstan­d verkleind naar een doelpunt verschil, door doelpunten van Adams en Bruce Diporedjo: 4-3. Zwaluw’96 heeft hierna alles in de aanval gegooid, maar kon de gelijkmake­r niet forceren. Het team stuurde steeds meer spelers naar voren, maar het mocht niet baten. Een minuut voor het einde was het Djordjo Wijngaarde die de eindstand bepaalde op 5-3.

Door de nederlaag blijft Zwaluw’96 steken op de vierde plaats met tien punten. Kabel Boyz klimt door de overwinnin­g naar de zesde plaats met zes punten. Beide teams hebben zes wedstrijde­n gespeeld.