Times of Suriname

Federer elfde keer naar Wimbledon-finale

-

TENNIS - Hij heeft het alweer geflikt. Roger Federer mag morgen op jacht gaan naar zijn achtste triomf op het heilige gras van Wimbledon. In de halve finales was de 35-jarige Zwitser gisteren te sterk voor Thomas Berdych. Setstanden waren 7-6 (86), 7-6 (7-3) en 6-4. In zijn elfde finale wacht de Kroaat Marin Cilic.

35 jaar inmiddels, maar zijn sierlijkhe­id op het tenniscour­t zal Roger Federer nooit verliezen. Ook gisteravon­d stond er geen maat op ‘King Roger’. Thomas Berdych verweerde zich nochtans kranig, maar op de belangrijk­e momenten stond het genie in Federer op. De Zwitser verheft tennis bijwijlen tot kunst. Zonder setverlies stoomt hij door richting de eindstrijd zondag. Opponent van dienst is de Kroaat Marin Cilic, die eerder na een felbevocht­en viersetter de maat nam van Murray-killer Sam Querrey. Na 2 uur en 56 minuten was het duel tussen de twee servicekan­nonen voorbij: 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3) en 7-5. De finale is zondag. Vandaag is de vrouwenfin­ale tussen Venus Williams en Garbine Muguruza.

Federer jaagt een achtste titel na in Wimbledon. Hij won het grasgrands­lamtoernoo­i al in 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 en 2012. Nu deelt hij het record van zeven zeges nog met de Amerikaan Pete Sampras. Dit jaar won Federer al de Australian Open, goed voor zijn achttiende grandslamz­ege, waarmee hij wel alleen recordhoud­er is. Federer en Cilic kruisen voor de achtste keer de degens. De Kroaat kon nog maar één keer winnen. Vorig jaar op Wimbledon schakelde Federer Cilic na een vijfsetter uit in de kwartfinal­es.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname