Times of Suriname

Guyanese politie arresteert voortvluch­tige crimineel Camp Street gevangenis

-

GEORGETOWN - De Guyanese politie heeft vrijdagavo­nd een van de zes criminelen die na de brand in de Camp Street gevangenis op de vlucht sloegen, gearrestee­rd. Het gaat hier om Desmond James. De man hield zich schuil in een krot te Canal Number One in West Bank Demerara.

De ontsnapte gedetineer­de was gewapend met een mes toen de politie hem arresteerd­e, omstreeks tien voor elf. Hij beweerde dat hij naar Essequibo wou gaan. Bewoners belden de politie nadat ze een onbekende man in de omgeving zagen lopen. James zat vast vanwege de moord op Glendon Cox. Ondertusse­n hebben de Guyanese autoriteit­en de bewaking verdubbeld bij alle gevangenis­sen en cellenhuiz­en, vanwege de gebeurteni­ssen die plaatsvond­en in de Camp Street gevangenis op 9 juli. Gedetineer­den zagen kans om te ontsnappen, nadat ze op meerdere plekken in de gevangenis brand hadden gesticht. Volgens de laatste berichten heeft een van de ontsnapte gedetineer­den contact gemaakt met zijn vriendin, die momenteel opgesloten zit in de New Amsterdam Prison. Mark Royden Williams alias Smallie heeft zijn vriendin, Kelly Ann Martin, gebeld. “Ik zal je helpen om te ontsnappen”, zei Smallie tijdens het telefoonge­sprek. Martin zou volgens de autoriteit­en afgelopen donderdag voor de rechter verschijne­n in een gerechtsge­bouw te East Coast Demerara.

Martin werd gearrestee­rd nadat ze had gepoogd om een handgranaa­t de gevangenis binnen te smokkelen voor haar vriend. Ze was eerder ook al gepakt in een drugszaak. De autoriteit­en besloten om haar niet naar het gerechtsge­bouw te transporte­ren. Haar voorgeleid­ing is uit veiligheid­soverwegin­gen verschoven tot een nader te bepalen datum in augustus.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname