Times of Suriname

Team One komt terug van achterstan­d

-

ZAALVOETBA­L – Team One moest bij de voortzetti­ng van de derdeklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond van een achterstan­d komen om een overwinnin­g te forceren tegen Futsal Club Gioan. Het laatst genoemde team stond bij de rust met 5-2 voor, maar Team One wist dit duel toch te winnen, met 9-7. Team One heeft door deze zege dertien punten uit zes duels, terwijl de verliezer blijft steken op acht punten uit zes wedstrijde­n.

De wedstrijd begon heel flitsend en in de eerste tien minuten vielen er al vier doelpunten. In de tweede minuut maakte Diego Held de 1-0 voor Futsal Club Gioan, maar drie minuten later was Earvin Weekers verantwoor­delijk voor de 1-1. In de negende minuut bracht Dino Liong Woei Fong Team One op een 2-1 voorsprong, maar een minuut later stond de score weer op gelijke hoogte, toen Held de 2-2 maakte. Hierna stal Giorgio Adelaar van Futsal Club Gioan de show. Hij speelde uitstekend en bezorgde zijn team een voorsprong van drie treffers. Adelaar schoot in de twaalfde minuut de 3-2 binnen, in de negentiend­e minuut tekende hij voor de 4-2 en in de 23ste minuut maakte hij de 5-2. Hiermee gingen de teams rusten. De tweede helft werd van Liong Woei Fong, die in deze helft vijf keer het net vond. Eerst wist Clifton Mardjo de achterstan­d voor Team One te verkleinen naar twee treffers: 5-3. Lion Woei Fong scoorde hierna de 5-4 en de 5-5. Futsal Club Gioan zou nog eens op voorprong komen, toen Adelaar in de 39ste minuut de 6-5 maakte. Maar Team One bleef het betere team in deze fase en Liong Woei Fong maakte wederom de gelijkmake­r: 6-6. Hij zou ook verantwoor­delijk zijn voor de 7-6 en de 8-6. Mardjo maakte even later ook nog de 9-6. Adelaar maakte voor het einde nog de 9-7, maar verder dan dit kwam Futsal Club Gioan niet. De eindstand werd 9-7.