Times of Suriname

Suriname kampioen Caribische Karate Kampioensc­happen

-

KARATE – Suriname heeft het kampioensc­hap van de derde editie van de Caribische Karate Kampioensc­happen veroverd. De Surinaamse karateka’s behaalden 36 gouden medailles, 24 zilveren plakjes en 25 bronzen medailles. Behalve Suriname deden ook Trinidad & Tobago, Curaçao, Bonaire, Aruba, Guyana en Saint Lucia mee aan dit toernooi.

Suriname behaalde in totaal 85 medailles op dit toernooi en voorzitter Kenneth Sijp van de Surinaamse Karate-do Associatie geeft aan dat hij tevreden is met het resultaat. Hij vertelt dat hij verwacht had dat Suriname kampioen van dit toernooi zou worden, omdat de Dominicaan­se Republiek, de voormalige kampioen, afgemeld had voor dit toernooi. Hij zegt dat de Dominicaan­se Republiek heel sterk is en Suriname het heel moeilijk zou krijgen, als zij aanwezig waren. Sijp is trots op zijn pupillen en hij hoopt dat zij harder trainen, want hij wil dat een Surinaamse karateka ooit goud haalt op de Olympische spelen. Het volgende toernooi waaraan Suriname mee zal doen is de Junior Panam Championsh­ips. Dit toernooi zal van 21 tot en met 28 augustus gehouden worden in Argentinië. Trinidad & Tobago eindigde achter Suriname op de tweede plaats met acht gouden, dertien zilveren en dertien bronzen medailles. Curaçao werd derde met drie gouden, twee zilveren en drie bronzen plakken. Bonaire bemachtigd­e de vierde plek met een gouden, vijf zilveren en vijf bronzen medailles. Aruba werd vijfde met een gouden, drie zilveren en vijf bronzen medailles. Guyana werd zesde met twee zilveren en vier bronzen plakken. Saint Lucia eindige op de zevende plek met maar een bronzen medaille.