Times of Suriname

Anita Doth is niet rijk geworden door

-

Anita Doth, die in de jaren negentig en van 2009 tot 2016 deel uitmaakte van het succesvoll­e house-duo heeft hier ondanks de grote successen niet veel geld aan overgehoud­en.

In gesprek met het AD vertelt de 45-jarige zangeres dat ze niet zo rijk is als mensen denken. “Ik heb geen miljonairs­leven. De wekker gaat gewoon elke dag om 07.00 uur, ik breng mijn kinderen naar school en de peuterspee­lzaal, en ja, Anita doet gewoon haar eigen boodschapp­en.”

Doth vertelt dat ze ongeveer 6 miljoen euro heeft verdiend aan de opbrengste­n van haar muziekcarr­ière. Samen met Ray Slijngaard scoorde de zangeres wereldwijd grote hits, waaronder No Limit en Get ready for this. “Er is veel geld opgegaan aan soloprojec­ten en de belasting.”

Onder de artiestena­am Anita bracht Doth in 2000 al het album Reality uit. Groot succes bleef uit en daarna voegde ze zich bij de danceforma­tie Diva’s of Dance. In 2009 blies Doth samen met Slijngaard 2 Unlimited nieuw leven in. Eind vorig jaar vond de zangeres het genoeg. Door een conflict met de producer en persoonlij­ke problemen besloot ze te stoppen. Vlak daarna werd er bij Doth, die in 2009 borstkanke­r kreeg, opnieuw een bultje ontdekt. “Goed,” antwoordt ze in het AD op de vraag hoe het nu met haar gaat. “Volgens de MRI-scan ben ik schoon. Het voelt alsof ik opnieuw ben gewekt en iemand zegt: “Luister meid, maak er iets van. Ga niet lopen kniezen’.” Dat is voor Doth reden om een solocarriè­re een nieuwe kans te geven. “Ik heb net al het 2 Unlimited-materiaal opnieuw laten inspelen, zodat ik in mijn eentje ermee kan optreden. De eerste boekingen zijn al binnen.”

(NU.nl/Foto: De Telegraaf.nl)

 ??  ?? 2 Unlimited,
2 Unlimited,
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname