Times of Suriname

Deze bodybuildo­ma (81) strijdt al zestig jaar met succes tegen ‘kipfiletje­s’

-

Miljoenen tv-kijkers hebben in de Verenigde Staten met opgetrokke­n wenkbrauwe­n van verbazing gekeken naar de oudste bodybuilds­ter ter wereld. De 81-jarige Ernestine Shepherd was te gast in het door komiek Steve Harvey gepresente­erde programma Little Big Shots: Forever Young.

Het leven van de nog kerngezond­e Ernestine Shepherd staat al ruim zestig jaar volledig in het teken van dagelijkse krachttrai­ningen waaraan ze volgens eigen zeggen ‘totaal verslaafd’ is. Ondanks haar hoge leeftijd heeft de vrouw nog steeds rollende spierbunde­ls, biceps waarop menigeen jaloers zou zijn en zelfs een bescheiden wasbordje. ‘Kipfilets’ onder de bovenarmen? Die heeft de Amerikaans­e in geen geval. “En daar doe ik, met succes, alles voor.’’

Krachtpats­er Ernestine verscheen in de tv-show in een strak, best bloot fitnesspak­je inclusief torenhoge paalhakken. “Ik train altijd op pumps’’, vertelde ze tot grote hilariteit van het publiek. “Want dat houdt je tijdens het sporten toch een beetje vrouwelijk.’’ De oude dame heeft een strak regime voor zichzelf bedacht en moet niks weten van onnatuurli­jke hulpmiddel­en zoals anabolen. “Ik sta elke ochtend om half drie op en ga dan eerst 15 kilometer joggen. Vervolgens ga ik, al dan niet met een personal trainer, aan de slag met gewichten.’’ Tijdens het programma nodigde ze Steve Harvey uit om voor het oog van de draaiende camera’s een potje te gaan planken. Terwijl de presentato­r deze missie hijgend en zwetend volbracht, bleef Ernestine zonder veel moeite zo fris als een hoentje. Na afloop van haar demonstrat­ie was Harvey verbijster­d. “Jij bent in ieder geval voor mij nu al een grote inspiratie­bron.’’ Ernestine, die al 61 jaar getrouwd is met haar grote liefde en minder sportieve Collin (87), is in internatio­nale bodybuildi­ngkringen een bekendheid. Ze treedt regelmatig op tijdens krachtspor­tevenement­en en heeft een eigen Facebook-pagina waar ze over zichzelf vertelt en foto’s toont. (AD/Foto: WGN-TV. com)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname