Times of Suriname

Voorwaarts U-20 wint nipt

-

VOETBAL – Voorwaarts heeft een nipte 4-3 overwinnin­g geboekt op A Coconut in de U-20-competitie van de Surinaamse Voetbal Bond. De jongens van de oudste club van Suriname stonden bij de rust al met 3-1 voor. Voorwaarts, dat tot nu toe heel goed presteert in de competitie, begon goed aan de wedstrijd. In de vijfde minuut bracht Ronaldo Linger zijn team al op een 1-0 voorsprong. Voorwaarts kon wel niet lang genieten van deze voorsprong, omdat tien minuten later Lalanie Tooy voor de 1-1 zorgde. Desondanks bleef Voorwaarts het betere team en halverwege deze helft zou het uitlopen. In de 34ste minuut maakte Denzinio Amentani de 2-1 en vier minuten later schoot Shorano Mawi de 3-1 binnen. Voorwaarts kreeg nog enkele goede kansen om de score te vergroten, maar deze kansen werden niet benut. De ruststand was 3-1. Voorwaarts begon, net als de eerste helft, ook goed aan de tweede helft en binnen een minuut maakte Linger de 4-1. A Coconut gaf niet op en bleef strijd leveren en zou terug in het spel komen. In de 59ste minuut was Tooy verantwoor­delijk voor de 4-2. De jongens uit Brokopondo geloofden in een terugkeer en bleven aanvallen. In de 78ste minuut was Tupac Finisie verantwoor­delijk voor de 4-3. Met nog ongeveer twaalf minuten te gaan deed A Coconut alles eraan om tenminste een punt uit dit duel te halen, maar Voorwaarts wist zijn voorsprong van een doelpunt goed te verdedigen tot het laatste fluitsigna­al.