Times of Suriname

Dortmund wint van AC Milan

-

VOETBAL - Het Borussia Dortmund van Peter Bosz heeft AC Milan verslagen bij de strijd om de Internatio­nal Champions Cup. PierreEmer­ick Aubayemang had met twee goals een groot aandeel in de 1-3 zege op zijn oude club.

Qua resultaten verliep de voorbereid­ing voor de ploeg van Bosz nog allesbehal­ve soepel. De van Ajax overgekome­n coach werd deze zomer aangesteld als opvolger van Thomas Tuchel. De eerste oefenwedst­rijd tegen RotWeiss Essen werd met 3-2 verloren, waarna de Duitse topclub met slechts 3-2 te sterk was voor het Japanse Urawa Red Diamonds.

Tegen Milan maakte Dortmund eindelijk vanaf vrijwel het begin indruk. In de zestiende minuut was het al raak voor de Duitsers. Nuri Sahin bekroonde een goede aanval door de bal vanaf vlak buiten het strafschop­gebied met veel gevoel in de linkerhoek te plaatsen. Dortmund denderde door en kwam even later al op 0-2 door een perfect genomen strafschop van Aubameyang.

Bij de Rossoneri ontbraken veel van de steraankop­en nog. Van de nieuwkomer­s hadden alleen Fabio Borini, Franck Kessié en Ricardo Rodríguez een basisplaat­s. Juist nu de druk op zijn positie is toegenomen door de komst van André Silva en de geruchten over nog een spits, bewees Carlos Bacca nog altijd makkelijk het net te vinden. Al werd de spits geholpen door Dortmund-doelman Roman Weidenfell­er. De keeper ging niet vrijuit bij het afstandssc­hot dat de 1-2 opleverde. Na een uur nam Aubameyang de spanning in Guangzhou weer weg door de marge te verdubbele­n. Het betekende ook het slotakkoor­d in de wedstrijd die met name na rust voortkabbe­lde. Voor Dortmund betekende het duel met AC Milan direct ook het einde van de deelname aan de Internatio­nal Champions Cup. De ploeg van Bosz speelt nu nog vriendscha­ppelijk tegen VfL Bochum (22 juli), Espanyol (28 juli) en Atalanta Bergamo (1 augustus). De eerste topper van het nieuwe seizoen staat op 5 augustus op het programma. Dan is Bayern München de tegenstand­er bij de strijd om de Duitse Super Cup.

(VI)

 ??  ?? Gonzalo Castro van Borussia Dortmund probeert langs Ignazio Abate van AC Milan te gaan. (Foto:ESPN)
Gonzalo Castro van Borussia Dortmund probeert langs Ignazio Abate van AC Milan te gaan. (Foto:ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname