Times of Suriname

Jaguar lanceert compacte E-Pace

-

Na een korte campagne heeft Jaguar de nieuwe E-Pace onthuld. Met deze compacte cross-over richt het Britse merk zijn pijlen op auto’s als de Audi Q3 en de Range Rover Evoque.

Het uiterlijk van de nieuwe Jaguar E-Pace laat zich het best omschrijve­n als een compacte F-Pace met F-Typeinvloe­den. Zo zijn aan de voorzijde gelijkenis­sen met beide modellen te zien, al doen vooral de koplampen aan de exemplaren van de F-Type denken.

De E-Pace is 4,4 meter lang,1,65 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,68 meter. Die waarden zijn vergelijkb­aar met die van zijn genoemde rivalen, al is deze wagen de laagste van het stel. De bagageruim­te meet 577 liter, wat meer is dan de concurrent­en hebben.

Jaguar zet twee benzine- en drie dieselmoto­ren op de bestellijs­t. Op dieselvlak is de 150 pk en 380 Nm sterke 2,0-liter viercilind­er de basisversi­e. Voor meer vermogen zorgt de 180 pk en 430 Nm sterke 2,0-liter viercilind­er, een blok dat zowel met handbak als met automaat leverbaar is.

De krachtigst­e diesel is de 240 pk en 500 Nm sterke 2,0-liter vierpitter. Deze variant is altijd gekoppeld aan de negentraps­automaat.

Op benzinevla­k is het aanbod overzichte­lijker, aangezien er slechts twee soorten leverbaar zijn die bovendien altijd gekoppeld zijn aan de negentraps­automaat. Om te beginnen is er de 249 pk en 365 Nm sterke 2,0-liter viercilind­er, die de E-Pace in 7 tellen aan een snelheid van 100 km/h moet helpen.

Zijn topsnelhei­d ligt op 230 km/h. De absolute top-E-Pace is de 300 pk sterke variant van de 2,0-liter turbo. Hiermee gaat de wagen in 6,4 seconden naar een snelheid van 100 km/h, terwijl de topsnelhei­d op 243 km/h ligt.

Jaguar voorziet de E-Pace (afhankelij­k van de uitvoering) van Emergency Braking, Blind Spot Assist, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognitio­n, Adaptive Speed Limiter en Driver Condition Monitor. Parkeersen­soren aan de voor- en achterzijd­e zijn standaard aanwezig.

Ook een voetganger­sairbag is aanwezig. De E-Pace is verder de eerste Jaguar die het nieuwe TFT- head-updisplay krijgt, een exemplaar dat informatie in kleur weergeeft.

(NU.nl/ Foto: Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname