Times of Suriname

Ericsson schuift kostenbesp­aringen naar voren

-

STOCKHOLM - De Zweedse producent van netwerkapp­aratuur Ericsson zet extra vaart achter een lopend bezuinigin­gsprogramm­a na opnieuw een kwartaal met tegenvalle­nde resultaten. Dat is volgens het technologi­ebedrijf nodig omdat de marktomsta­ndigheden verder zijn verslechte­rd.

Ericsson behaalde in het tweede kwartaal een omzet van net geen 50 miljard Zweedse kroon. Dat is 8 procent minder dan een jaar eerder. Wanneer gunstige wisselkoer­seffecten buiten beschouwin­g worden gelaten, komt de daling zelfs op 13 procent. Het bedrijf leed een nettoverli­es van omgerekend 105 miljoen euro, tegen een winst van 167 miljoen euro een jaar eerder. De vraag naar technologi­e voor telecomnet­werken staat al geruime tijd onder druk, na jaren waarin aanbieders van mobiele telefonie fors investeerd­en in 4G-netwerken. Ericsson ging tot dusver uit van een krimp van de markt met 2 tot 6 procent in 2017, maar vreest inmiddels dat dit weleens richting de 10 procent zou kunnen gaan. Verbeterin­g

Topman Börje Ekholm toonde zich dinsdag ontevreden over de gang van zaken, maar benadrukte dat de strategie die hij heeft uitgestipp­eld voor de komende jaren, uiteindeli­jk tot een verbeterin­g zal leiden. Wel worden sommige bezuinigin­gsmaatrege­len naar voren gehaald, waardoor de kosten binnen een jaar structuree­l met 1 miljard euro moeten zijn gedaald. Daarbij mikt het bedrijf vooral op een verlaging van de algemene bedrijfsko­sten. Op investerin­gen in de ontwikkeli­ng van nieuwe technologi­e wordt niet beknibbeld, aldus Ekholm. Ericsson werkt samen met onder meer het Britse Vodafone aan een opvolger van 4G-technologi­e voor snel mobiel internet.

(De Telegraaf.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname