Times of Suriname

Lichamen van Zwitsers koppel na 75 jaar gevonden op gletsjer

-

Een Zwitsers koppel dat 75 jaar geleden verdween in de bergen, is teruggevon­den. Hun lichamen waren nog intact. De 40-jarige Marcelin Dumoulin en de 37-jarige Francine Dumoulin vertrokken in augustus 1942 voor een moeilijke beklimming van een gletsjer nabij hun woonplaats om hun vee te gaan voederen.

Ze keerden nooit terug. Nu heeft een werknemer van het skiliftenb­edrijf Glacier 3000 hun lichamen gevonden. Al die tijd zijn hun zeven kinderen naar hen blijven zoeken. De Zwitserse krant Le Matin sprak met een van hen. “Het was de eerste keer dat mijn moeder meeging op zo’n excursie”, zei Marceline UdryDumoul­in, de jongste dochter van het koppel. Zij is nu 79 jaar oud. “Ze was altijd zwanger en kon de moeilijke beklimming van een gletsjer niet aan.”

Vermoedeli­jk is het tweetal in een diepe kloof in het ijs gevallen, waar ze tientallen jaren gelegen hebben. Nu de gletsjer aan het smelten is, heeft hij zijn prooi vrijgegeve­n.

(Metrotime/ Foto:metrotime.be)

1969 - Landing van Apollo 11 op de maan.

2009 - Precies veertig jaar na de eerste mens op de maan lanceert Google een maanversie van Google Earth, waarmee internetge­bruikers het maanlandsc­hap kunnen bekijken. Carlos Santana (Autlán, 20 juli 1947) is een gitarist van Mexicaanse afkomst. Hij werd bekend met Santana, de band die zijn achternaam draagt en succesvol is sinds het eind van de jaren zestig. Carlos Santana brak in 1969 door met een optreden op het Woodstockf­estival met zijn band Santana. Deze band experiment­eerde met rock, latin en jazz fusion en maakte vooral naam met de lange gitaarsolo’s van Carlos. In 2003 plaatste het blad Rolling Stone hem op nummer 15 op de lijst van de 100 beste gitaristen aller tijden. Verder won hij 10 Grammy Awards en 3 Latin Grammy Awards.

Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft een zoon en twee dochters. (Foto: Mediamass.net) Gisele Caroline Bündchen (Três de Maio, 20 juli 1980) is een Braziliaan­s supermodel. Ze is een van de succesvols­te en bestbetaal­de modellen ter wereld. Ze was het gezicht van meer dan twintig merken uit onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Brazilië, Italië, Frankrijk, Mexico, Spanje, Turkije, Zuid-Korea, Duitsland en Zwitserlan­d. In 2006 verdiende ze 33 miljoen dollar, terwijl ze een geschat vermogen heeft van 150 miljoen dollar. In het Guinness Book of Records 2007 staat ze te boek als ‘s werelds rijkste supermodel. Bündchen was tot op heden te zien in twee filmproduc­ties, The Devil Wears Prada uit 2006 en Taxi uit 2004. Bündchen had van 2000 tot 2005 een relatie met acteur Leonardo DiCaprio. Op 26 februari 2009 trouwde ze met American football-speler Tom Brady. Ze hebben samen een zoon en een dochter. Brady heeft uit een eerdere relatie ook al een zoon.

(Foto: carascloud.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname