Times of Suriname

RGB maakt houtkap in Patamacca gebied mogelijk

-

PARAMARIBO – De Vereniging Binnenland­se Houtproduc­enten zal in het Patamacca gebied op een concessie van China Zhong Heng Tai Investment NV de mogelijk krijgen om houtkap werkzaamhe­den te verrichten. Dit gebeuren is tot stand gekomen nadat minister Roline Samsoedien van Ruimtelijk­e ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) op 14 juli in een bespreking als bemiddelaa­r heeft opgetreden tussen beide partijen. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

China Zhong Heng Tai Investment NV heeft in het Patamacca gebied een concessie om de palmolie industrie nieuw leven in te blazen. De vereniging zal hierbij onder supervisie van de vertegenwo­ordiging van China Zhong Heng Tai Investment NV in Suriname, te weten Mobi Chen Woodworkin­g de werkzaamhe­den verrichten. Voor China Zhong Heng Tai Investment NV betekent deze samenwerki­ng dat haar concessie wordt klaargemaa­kt om bewerkt te kunnen worden ten behoeve van de palmolie industrie.

Voor de vereniging betekent deze samenwerki­ng inkomsten en werkgelege­nheid voor haar leden.

De minister wil met deze actie bewerkstel­ligen dat partijen met elkaar samenwerke­n. Verder wil zij middels deze handeling erop toezien dat er werkgelege­nheid wordt gecreëerd voor de mensen in het Patamacca gebied. In dezen gaat het om een eerste gesprek, maar de bedoeling is dat er nog vervolgges­prekken komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname